În pandemie, liber la achiziții deocheate: Direcția Generală Anticorupție - fără cap!

Joi, 08 Aprilie 2021București

In pandemie  liber la achizitii deocheate  Directia Generala Anticoruptie   fara cap | imaginea 1 În plină pandemie, circul achizițiilor derulate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne este în floare. Numai la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Curtea de Conturi a descoperit în anul trecut o mulțime de nereguli. Raportul Curții de Conturi referitor la modul cum au fost cheltuite milioanele de euro sub acoperirea stării de urgență a fost intens mediatizat și disponibil publicului larg. De-a lungul anilor, IGSU a fost ținta mai multor controale și anchete desfășurate de diverse instituții abilitate, tocmai datorită volumului mare de achiziții, unele inutile altele dubioase, care s-au derulat prin această structură sub coordonarea atentă (fără semnătură, dar prin ordine date fraierilor) a șefului DSU.

În atare condiții te aștepți ca un ministru de interne să întărească structura destinată descoperirii infracțiunilor de corupție la nivelul ministerului, Direcția Națională Anticorupție. Când colo, ce să vezi? Lucian Bode ține structura fără cap. Dacă cineva intră pe siteul DGA și accesează secțiunea referitoare la conducerea instituției, constată cu surprindere că, mai nou, instituția nu are decât un amărât de adjunct, și acela împuternicit și al cărui CV este inexistent. Despre “anonimul” Ivașcu Victor-Ștefan aflăm cu ajutorul Google că s-a perindat prin mai multe orașe din țară pe la șefia Serviciului de Permise și Înmatriculări, până a ajuns la București, mare șef al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. De acolo și până la DGA a mai fost doar un pas!?!?

Ultimul șef al DGA a fost chestorul principal de poliţie IONIȚĂ ALEXANDRU CĂTĂLIN, prins cu mâța în sac și declarat plagiator: Plagiat. Fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie şi preşedintele Autorităţii Electorale rămân fără titlurile de doctor. Au urmat doi ofițeri DGA din provincie, pe posturile de adjunct, unul de la Timiș, altul din Bihor. Împuterniciți, desigur. Dar aceștia s-au “evaporat” de pe siteul DGA, în prezent, primele două funcții de conducere fiind vacante, iar adjunctul “importat” de la Permise fiind, probabil, la comanda instituției un soi de 3 în 1.

Google ne mai arată, relatând articolele unor jurnaliști urâcioși, că unicul împuternicit la șefia DGA ar fi ajuns aici nu tocmai pe criterii de competență ci datorită relației cu o femeie influentă. Vorbind de o direcție care demască și saltă, printre altele, polițiști corupți, parcă ne-am fi așteptat ca singurul personaj din conducerea acestei instituții să aibă măcar un CV pe site și barem ceva experiență în prins persoane certate cu legea, dar, la ministrul Lucian Bode nu ne mai miră nimic. Bode se pare că este adeptul conducerii instituțiilor cheie prin împuterniciți, care stau mai ușor la cheremul politicului. Prin urmare, conducerea DGA arată ca o invitație la ilegalități, iar MAI-ul ca un soi de sat fără câini: Director general - pauză, Director general adjunct - pauză, director general adjunct - un comisar de la Permise, împuternicit și fără CV. Și iată așa ajunge și DGA dintr-o instituție de temut, o instituție fără cap. Acu’ ne-am obișnuit ca în România astfel de instituții să fie conduse prin împuterniciți “datori” și slugarnici dar chiar să lași o astfel de instituție fără cap pentru luni de zile taman acum când achizițiile dubioase curg prin MAI la liber, e parcă prea mult.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.