Pompierii teleormăneni au venit în sprijinul a 10 copii

Marți, 04 Mai 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pompierii teleormaneni au venit in sprijinul a 10 copii | imaginea 1 Pompierii militari sunt mereu aproape de cetățenii aflați în dificultate, atât pe timpul situațiilor de urgență, cât și în momentele de încercare ale vieții lor, iar când la mijloc se află copiii, sprijinul este oferit imediat și necondiționat.

La începutul acestei săptămâni, pompierii teleormăneni au aflat cu tristețe de povestea unei familii cu 5 copii, din localitatea Troianul, unde, din cauza unei probleme medicale, unul dintre părinți nu mai putea lucra, situația ajungând aproape la nivelul disperării, deoarece nu mai puteau fi asigurate nici măcar produsele alimentare de bază pentru hrana de zi cu zi.

Având în vedere că apelul umanitar a fost lansat prin intermediul bisericii, de Protoieria Roșiorii de Vede, reprezentanţii ISU Teleorman au luat legătura cu preotul Mircea Ionescu pentru afla adresa acestora. Tot de la dânsul, au aflat și de o a doua familie cu probleme, din Roșiorii de Vede, cu cinci copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

În mai puțin de două zile, mobilizarea salvatorilor a fost impresionantă, zeci de pungi cu hăinuțe, jucării și încălțăminte fiind donate pentru acești micuți, iar prin contribuția benevolă a fiecăruia s-a reușit achiziționarea mai multor produse alimentare de bază constând în zahăr, ulei, făină, orez, ouă, dar și produse tradiționale ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, precum cozonaci, dulciuri, sucuri, fructe și alte asemenea.

S-au bucurat să vadă speranța în zile mai bune prin ochii acestor copii, care i-au întâmpinat cu zâmbete și voie bună la primirea cadourilor și sunt convinși că gestul lor va fi urmat îndeaproape de oamenii cu suflet mare, care îi pot sprijini cu multe alte materiale de strictă necesitate.

S-au despărțit de cei mici cu greutate, dar și cu promisiunea că nu îi vor uita și vor reveni alături de ei cât mai curând, pentru a le aduce un zâmbet, un gând frumos și speranță. Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști le-au transmis celor două familii multă sănătate, liniște sufletească, zile senine, împliniri și fericire alături de cei dragi!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.