Acțiuni de ecologizare în zona lacului de acumulare Siriu și râul Buzău

Vineri, 16 Iulie 2021Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

Actiuni de ecologizare in zona lacului de acumulare Siriu si raul Buzau | imaginea 1 Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Pompierii participă la o varietate mare de misiuni, toate având un scop comun: salvarea vieții și a bunurilor.

Majoritatea intervențiilor lor sunt desfășurate la solicitarea cetăţenilor, atunci când aceştia trec prin momente grele și nu mai au alte opțiuni. Dar în data de 11 iulie a.c., pompierii au participat la o misiune ce are pe termen lung același scop: salvarea vieții, prin asigurarea unui mediu înconjurător curat și sănătos.

La inițiativa Apelor Române Buzău-Ialomița, alături de Instituţia Prefectului Judeţul Buzău, colegi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și Inspectoratul de Poliție Județean Buzău și zeci de voluntari, pompieri buzoieni din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu au desfășurat acțiuni de ecologizare în zona lacului de acumulare Siriu și râul Buzău.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Protecția cursurilor de apă pentru o Mare Neagră curată”, cu acronimul „Protect-Streams-4-Sea”, în care Administrația Bazinală de apă Buzău-Ialomița este partener alături de instituții și ONG-uri din Grecia, Turcia, Moldova și Armenia.

Un obiectiv important al proiectului este cel de conștientizare a populației privind colectarea selectivă a deșeurilor, pentru reducerea cantității de plastice care ajung în Marea Neagră. În urma acestor acțiuni, pompierii vă invită să le urmați exemplul, pentru a contribui și voi la scopul comun: un viitor mai curat și sănătos! Un gest mic din partea fiecăruia dintre noi poate face diferența!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.