Au obţinut brevetul de scafandru profesionist, după două luni de pregătire intensă

Sâmbătă, 31 Iulie 2021Caras-Severin
Sursa Foto: Facebook ISU Caras-Severin

Au obtinut brevetul de scafandru profesionist  dupa doua luni de pregatire intensa | imaginea 1 ”Dacă ar fi ușor, oricine ar putea face asta!” este deviza Centrului de Scafandri Constanța. Pompierii cărăşeni au demonstrat că nu sunt oricine și au reușit să obțină brevetul de scafandru profesionist.

Timp de două luni s-au pregătit intens pentru a se ridica la nivelul exigențelor instructorilor centrului. Au desfășurat zilnic antrenamente pentru creșterea rezistenței la efort fizic susținut și activități teoretice, iar pe timpul scufundărilor propriu-zise, instructorii le-au pregătit diverse ”surprize” menite să le testeze capacitatea de reacție și stăpânirea de sine în situații critice.

Perseverența lor a fost răsplătită vineri, 23 iulie a.c., când, în cadru festiv, le-au fost înmânate Brevetele de scafandru. Aceste documente atestă faptul că sunt pregătiți pentru a participa la misiuni de căutare-salvare în mediu acvatic.

Formarea unor pompieri militari în meseria de scafandru este unul dintre principalele obiective stabilite în cadrul proiectului ”Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat”. Proiectul este finanțat prin programul Interreg IPA CBC România-Serbia și este implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin în calitate de lider de proiect, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al Județului Caraș-Severin, Primăria orașului Vârșeț - Serbia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.