Tina - câinele salvator al ISU Mehedinţi

Marți, 31 August 2021Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Tina   cainele salvator al ISU Mehedinti | imaginea 1 Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți face parte și Poma, alintată de pompieri Tina, un câine ciobănesc german, care de curând a împlinit vârsta de 9 ani.

Tina a fost adusă la sediul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin la vârsta de 8 luni, de la Centrul Chinologic din Sibiu, și este specializată în misiunile de căutare-salvare a persoanelor aflate sub dărâmături. Patrupedul face echipă cu instructorul canin, Plt. adj. Ciocoteală Constantin, alături de care a deprins tehnicile specifice misiunilor de căutare-salvare.

Din fericire, până acum nu a fost nevoie ca Tina să participe la misiunile pompierilor mehedințeni, însă le-a fost alături salvatorilor, pe timpul exercițiilor desfășurate, fiind pregătită să-și dovedească eficiența în situații reale.

În tot acest timp, aceasta a dat dovadă de atașament față de coechipierul ei, manifestând calm și seriozitate în efectuarea antrenamentelor de pregătire destinate căutării și salvării persoanelor surprinse sub dărâmături.

De ziua ei, reprezentanţii ISU Mehediniţi îi urează colegei lor necuvântătoare ”LA MULȚI ANI!” și îi doresc o bătrânețe liniștită!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.