Ştafeta Veteranilor a ajuns la Botoşani, fiind preluată de Plt. adj. Iulian Rotariu

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Stafeta Veteranilor a ajuns la Botosani  fiind preluata de Plt  adj  Iulian Rotariu | imaginea 1 „Ștafeta Veteranilor” a ajuns, duminică seară, 17 octombrie a.c., la Botoșani și a plecat, luni dimineaţă, 18 octombrie a.c., spre Suceava. Pompierii botoşăneni sunt onorați că au luat parte la acest eveniment național, unde au îmbinat pasiunea pentru alergare cu recunoștința pe care o poartă în suflet pentru eroi.

Colegul lor, Plt. adj. Iulian Rotariu, și-a dorit să alerge primii zece kilometri. La Baisa, a predat ștafeta roșie, care vine de la Chișinău și merge spre Carei, altor voluntari din Botoșani pentru a împlini visul celor de la Invinctus.

Acțiunea organizată de Asociația Invictus România presupune purtarea în alergare, pe trei trasee, a unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu, Botoșaniul regăsindu-se pe traseul roșu, toate având ca destinație finală municipiul Carei.

Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație. Traseele însumează peste 3.800 de km, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.