Campanie naţională - “AI GRIJĂ la cea mai mare grijă: SIGURANȚA copilului tău!”

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Campanie nationala    AI GRIJA la cea mai mare grija  SIGURANTA copilului tau | imaginea 1 Baterii de ceas, nasturi, monede, zaruri, bijuterii, accesorii pentru păr, arcuri de pix…și exemplele pot continua. Toate sunt obiecte complet inofensive, însă în mâinile copiilor pot deveni periculoase.

De aceea este foarte important ca micuții să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau la nas toate obiectele pe care le găsesc. Echipajele SMURD Giurgiu și Bolintin Deal au intervenit în două astfel de cazuri, anul curent.

O fetiță în vârstă de trei ani a înghițit o bucată de ciocolată, care i-a rămas blocată în gât. O altă fetiță, de patru ani, și-a introdus o mărgea în nas. Micuța s-a jucat cu o brățară care s-a rupt, iar una dintre mărgele a rămas la îndemâna acesteia. Ambii copii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

📿 Țineți departe de copiii mici produse precum boabele de fasole, porumb, mazare, orice fel de semințe, mărgele, polistiren, fragmente de jucării!

🍛 Învățați-i să mănânce încet pentru a nu se îneca!

💊 Nu le spuneți copiilor dumneavoastră că pastilele sunt „bomboane” sau că medicamentul sub formă de sirop este „dulceață” pentru că, într-un moment de neatenție, aceștia le pot consuma ca și când ar fi dulciuri.

🧴Nu depozitați produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Păstrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la acestea.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.