270 km de alergat, la Cercul Polar – O nouă provocare pentru Iulian Rotariu

Miercuri, 15 Decembrie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

270 km de alergat  la Cercul Polar   O noua provocare pentru Iulian Rotariu | imaginea 1 Plutonierul adjutant Iulian Rotariu se află în fața celei mai mari provocări.

În perioada 24 – 28 ianuarie 2022, pompierul botoșănean va reprezenta România la ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză. După experiența cursei din Antarctica, unde a alergat 250 de kilometri în cinci zile, Iulian dorește să-și depășescă limitele, la Cercul Polar, având de parcurs o distanță mai mare, dar într-o singură etapă, care să nu depășească patru zile.

Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, înscriși în competiție, are de alergat 270 de kilometri, non-stop, cursa fiind organizată de Canal Aventure. Va înfrunta temperaturi de minus 30-40 de grade, beneficiind de lumina zilei doar patru ore din 24.

La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot autosusţinută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme. Pe traseu, concurenții pot opri în corturile ridicate de organizatori pentru a mânca și a-și trage sufletul.

Fiind o cursă extremă, numărul participanților a fost limitat de organizatori la 20, fiindu-le permisă înscrierea doar celor care au reușit să facă față unor provocări asemănătoare. Cu siguranță și această nouă provocare va fi un succes pentru pompierul botoşănean!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.