Au ajutat 20 familii din zona de sud a județului Vaslui

Marți, 28 Decembrie 2021Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Au ajutat 20 familii din zona de sud a judetului Vaslui | imaginea 1 Voluntarii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui, Detașamentul de Pompieri Bârlad, au ajutat mai multe familii greu încercate de nevoi.

Într-un timp foarte scurt, voluntarii SMURD și pompierii militari de la Detașamentul Bârlad au reușit să adune bani, alimente, rechizite și jucării, cu scopul de a aduce un strop de bucurie pentru 45 de copii din 20 de familii.

Ultimul caz despre care au aflat voluntarii, și la care au hotărât în ultimul moment să ajungă, este cel al unui bătrân în vârstă de 73 ani din localitatea Măscurei, comuna Pogana. După ce au fost gata toate pregătirile, voluntarii au pornit la drum.

Ajutați de Moș Crăciun, voluntarii și pompierii au mers la douăzeci familii nevoiașe din localitățile Ciocani, Crâng, Crângul Nou, Podu Pietriș (din comuna Ciocani), Pogana și Măscurei (din comuna Pogana), Iana (comuna Iana) și Hreasca (comuna Coroiești).

Moș Crăciun și voluntarii săi au împărțit alimente de strictă necesitate (făină, ulei, zahăr, carne, brânzeturi, conserve, fructe și legume), jucării, rechizite, produse de igienă corporală și hăinuțe pentru 45 de copii și familiile acestora.

Alimente și multă bucurie au fost oferite și unui bătrân din satul Măscurei, comuna Pogana, cel care, printre altele, se ruga să nu îi moară câinii din bordei, singurele sale “calorifere”. De altfel, pompierii militari caută acum și un mijloc de transport pentru a îi oferi bătrânului și niște lemne care, cu siguranță, îl vor ajuta să treacă mai ușor peste această iarnă.

Voluntarii și pompierii bârlădeni nu vor să se oprească aici cu actele de caritate, aceștia pregătind și alte acțiuni umanitare pentru lunile care urmează.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.