Coșmarul lui Arafat: din nou alături de ofițerul pe care l-a mazilit

Duminică, 19 Decembrie 2021București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Cosmarul lui Arafat  din nou alaturi de ofiterul pe care l a mazilit | imaginea 1 Încurcate sunt căile Domnului! Iar în ce privește comanda DSU-IGSU sunt și mai încurcate. Folosim sintagma DSU-IGSU deoarece IGSU a devenit în ultimii 3-4 ani un soi de poșetă a doctorului Arafat, un soi de lampă a lui Aladin din care ies generalii pe post de Gin și îndeplinesc dorințele Măriei Sale indiferent cât de legale sau aberante ar fi.

Cum spuneam, încurcate sunt căile Domnului. Mi-aduc aminte de o expresie adeseori folosită în povești: “munte cu munte se întâlnește, darmite om cu om”. O astfel de situație i-a relevat viața, secretarului de stat, cel mai doctor dintre pompieri și cel mai pompier dintre doctori, Raed Arafat, taman în ziua de vineri, 17 decembrie a anului de grație 2021. Da, da, vă aduceți bine aminte, ziua în care România a semnat contractul pentru acele avioane sofisticate cu ECMO și ECLS, de care, avem nevoie, vorba vine, dacă tot nu am fost în stare la 6 ani de la Colectiv să avem un centru de mari arși, măcar să îi putem expedia pe nefericiți, în siguranță, spre alte țări fără carcalaci prin spitale.

Revenind la povestea noastră, nu știm cât de mare sau mică i-a fost mirarea domnului Arafat, că de încântare pariem că nu poate fi vorba, când la momentul semnării contractului și a show-ului aferent de la sediul MAI, Eminența Sa a dat nas în nas cu nimeni altul decât fostul inspector general al IGSU, Colonelul, azi în rezervă, Daniel Marian Dragne. De altfel, de voie de nevoie, el dottore a urcat pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență, fotografia în care apare și Dragne. E drept, la coada galeriei de fotografii, dar…

Și unde mai pui că se împlineau taman 4 ani de la izbucnirea incendiului de la sonda de gaze de la Moftinu (mai exact, acesta izbucnise în noaptea de 17 spre 18 decembrie 2017, fiind anunțat undeva pe la 1.30), intervenție încheiată cu succes și condusă taman de Dragne. Fostul inspector general Dragne, pe care Arafat îl striga mieros “Daniel”, în conferințele de presă, și pe care l-a debarcat la foc automat cu ajutorul 2 ș’un sfert și a secretarei blonde ministru de interne, Carmen Dan. Unde mai pui că pe 17 decembrie românii sărbătoreau Sfântul Daniel. L-ați felicitat, doctore, pe Daniel?

Ce căuta Dragne, din nou, în anturajul emirului? Întrebare justificată, mai ales dacă ne gândim că după mazilire, Dragne a fost singurul neinvitat de Arafat la sindrofia de acordare de diplome de recunoștință tuturor foștilor inspectori generali și altor personaje de care s-a folosit de-a lungul timpului, pas cu pas, să încalece pompierii. Vezi, Doamne, se gândea emirul că dacă îl exclude de la sindrofie, îi face un mare rău. Se pare că i-a făcut un serviciu, pentru că Daniel Dragne a fost prezent la eveniment în calitate de șef al echipei de consultanți tehnici ai Fargo Jet LLC din SUA. Iar domnul Arafat și pilotul de raliu pe post de inspector general cu stele pe umăr, 3 chiar, au fost nevoiți să-l primească și, chiar să-i zâmbească prietenos.

Ce ți-e și cu politica asta? Fotografia în care Dragne apare alături de pilotul de raliu Dan Iamandi, actualmente mare general cu 3 stele și inspector general al IGSU, a stârnit multe râsete chiar și printre slugile aparent credincioase ale doctorului. Deh, munte cu munte… Noi ne întrebăm doar cum s-o fi simțit pilotul de raliu la umbra rezervistului Dragne? De încântarea lui Arafat nu mai pomenim. Are un avantaj și pandemia asta: portul măștii. Sic!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.