Destinul unui copil, legat de trei salvatori

Marți, 28 Decembrie 2021Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Destinul unui copil  legat de trei salvatori | imaginea 1 Sărbătoarea Naşterii Domnului ne dă răgaz să medităm asupra miracolului Întrupării, dar şi să apreciem darul nepreţuit pe care l-am primit fiecare dintre noi: viaţa. Destinul unui copil, ce trăieşte într-un sat izolat din nordul judeţului Hunedoara, şi şansa lui la viaţă, sunt legate de trei oameni care au ales să-şi dedice viaţa ajutorării semenilor.

Sergenţii major Valentin Rus şi Valeriu Teucă, precum şi Plutonierul adjutant Viorel Matieş, pompieri în cadrul Secţiei Brad, erau de serviciu în urmă cu doi ani când au fost solicitaţi la o intervenţie deosebită în satul Tomeşti.

Valentin Rus îşi aminteşte emoţionat de acel moment: “În urma unui apel la 112, am aflat că o femeie însărcinată are nevoie de ajutor, deoarece a suferit o hemoragie masivă şi se află pe punctul de a naşte.

Când am ajuns la locul solicitării, am constatat că femeia născuse şi bebeluşul era cianotic şi zăcea într-o baltă de sânge şi lichid amniotic. Am constatat că nou-născutul nu respiră. Am eliberat căile aeriene de mucus şi lichid şi am început manevrele de resuscitare, care după o perioadă au dat rezultate.

Bebeluşul a început să respire şi să plângă. Am pensat cordonul ombilical, apoi am înfăşat copilul în scutec. Copilul şi mama, căreia i-am oprit hemoragia, au fost duşi cu ambulanţa la UPU Brad”. Luca Gabriel a supraviețuit, deşi la naştere mama sa îl credea mort.

Acum băieţelul de doi ani s-a întâlnit cu salvatorii săi veniţi de această dată în satul Tomeşti, încărcaţi cu daruri, pe post de ajutoare ale Moşului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.