Pompierii mehedințeni au continuat să ajute

Luni, 27 Decembrie 2021Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pompierii mehedinteni au continuat sa ajute | imaginea 1 De această dată, sprijinul s-a îndreptat către o tânără din localitatea Arvătești, care pune mare preț pe evoluția prin educația școlară.

Fiind impresionați de povestea Mariei, o elevă în vârstă de 14 ani, care depune eforturi susținute pentru a-și îmbunătăți cunoștințele, salvatorii au dorit să se asigure că bucuria Sărbătorilor nu-i va fi umbrită de neajunsuri materiale.

Aceasta locuiește împreună cu tatăl și sora mai mică, fiind un sprijin de nădejde. Copilele sunt crescute cu dragoste de către tată, care neavând un loc de muncă stabil lucreză ca zilier, iar mama este nevoită să lucreze în străinătate pentru a le asigura un trai mai bun.

Surprinse de vizita neașteptată a pompierilor, fetele s-au bucurat și de revederea unui dascăl foarte drag lor, “madam” Alexandra - profesoara de limba franceză. Pompierii mehedințeni le-au oferit acestora cadouri ce au constat în dulciuri, rechizite școlare, produse de îngrijire personală, obiecte vestimentare, dar și alimente.

Mihaela, micuța în vârstă de șase ani, a promis că își va asculta sora și își va da silința să-i urmeze exemplul, Maria fiind o elevă de nota 10, foarte conștiinciosă și responsabilă, care a înțeles că pentru a-și construi un viitor mai bun trebuie să învețe.

Surorile urmează cursurile Școlii Gimnaziale din Prunișor, parcurgând distanta de circa 10 km cu microbuzul școlar, iar o bucată de drum o străbat pe jos. Nu se plâng, deoarece au convingerea că educația este calea spre succes. Vizita pompierilor s-a încheiat într-o atmosferă caldă, plină de promisiuni și gânduri bune, cu zâmbete pe chipuri luminoase.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.