Pompierii și voluntarii ISU Teleorman, ajutoarele Moșului pentru 34 de copii

Marți, 28 Decembrie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pompierii si voluntarii ISU Teleorman  ajutoarele Mosului pentru 34 de copii | imaginea 1 Pompierii militari și voluntarii I.S.U. Teleorman sunt mereu aproape de cetăţenii aflaţi în dificultate, atât pe timpul situaţiilor de urgenţă, cât şi în momentele de încercare ale vieţii lor, iar când la mijloc se află copiii, ajutorul este oferit imediat și necondiționat.

Cu sprijinul preotului protoiereu Mircea Ionescu, din municipiul Roșiorii de Vede, au aflat cu tristețe de povestea a patru familii, din localitățile Troianul, Măldăeni și Roșiorii de Vede, cu un număr total de 11 copii și o bătrână, aflate într-o situație materială precară, în urma căreia cu greu își mai puteau asigura produsele alimentare de bază pentru hrana de zi cu zi.

Totodată, prin intermediul voluntarilor, atenția le-a fost atrasă și de cei 23 de preşcolari din cadrul Grădiniței Sfințești, o zonă în care majoritatea familiilor se confruntă cu probleme materiale și financiare acute.

Miercuri, 22 decembrie a.c., ajutoarele moşului au plecat la drum, cu maşina de pompieri încărcată cu produse tradiţionale, dulciuri, fructe, sucuri, produse alimentare, articole de igienă personală, detergenţi, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şcolare şi, bineînţeles, jucării. Toate aceste lucruri au fost achiziţionate ori donate de salvatorii teleormăneni, profesionişti şi voluntari, majoritatea dintre ei părinţi la rândul lor şi oameni cu suflet mare.

În jurul orei 11.00, au ajuns la Sfinţeşti, unde 23 de copii aflaseră cu bucurie că ajutoarele moşului sunt pe drum pentru a le aduce darurile mult aşteptate. I-au întâmpinat cu zâmbete, voie bună, colinde şi multă fericire, aşa cum numai ei ştiu să le ofere, din tot sufletul lor. Cu greu au reuşit să se despartă de ei, dar au făcut-o cu promisiunea să revinî curând cu maşina de pompieri pentru a le îndeplini toate dorinţele.

Misiunea a continuat în localitatea Măldăeni, unde au fost aştepaţi de părintele Cirnaru Mihai, care i-a condus cu dragă inimă spre cei şase copii ai unei familii nevoiaşe. Aceleaşi zâmbete, aceleaşi feţe vesele, care le-au umplut inima de fericire.

Le-au povestit că merg la şcoală şi că îşi doresc să ajungă oameni mari, cu carte. S-au bucurat enorm când au văzut că printre cadouri se află şi câteva cărţi, donate de către copiii colegilor lor. Cu regret, şi-au luat la revedere şi de la ei, misiunea lor fiind una precisă, aşa cum numai Moş Crăciun ştia să o planifice.

Înainte de a pleca din localitatea Măldăeni, au trecut pe la o bătrână îngrijită de un nepot, şi el cu probleme de sănătate şi fără un loc de muncă stabil. Le-au lăsat mai multe produse alimentare care să-i ajute să întâmpine sărbătorile cu speranţă.

Maşina moşului a ajuns apoi în localitatea Troianul, la o familie formată din trei fetiţe drăgălaşe şi isteţe şi o mamă muncitoare, care se luptă în fiecare zi pentru a le asigura cele necesare. Mare le-a fost bucuria să îi vadă, iar jucăriile şi hăinuţele primite au fost pe placul lor.

Preotul Marius Constantin Dinca le-a povestit că familia a fost ajutată să se mute de curând într-o căsuţă cu condiţii mai bune, însă e foarte greu pentru un singur părinte să aibă grijă de trei îngeraşi. Au rămas cu toţii uimiţi de isteţimea fetelor, care au rezultate foarte bune la învăţătură, una dintre ele fiind mândră că zilele acestea a obţinut nota maximă la engleză.

Pentru pompieri, toate cele trei surori au fost de NOTA ZECE şi le-au promis că vor reveni pe la ele cât de curând. Le-au mulţumit şi Le-au urat Sărbători Fericite tuturor! Au încheiat misiunea lui Moş Crăciun în municipiul Roşiorii de Vede, la o familie monoparentală cu doi copii, un băiat şi o fată, de 11 şi 14 ani, rămaşi în grija tatălui după trecerea în nefiinţă a mamei lor.

Sunt convinşi că toate cadourile le vor descreţi frunţile şi, pentru o perioadă, vor simţi şi ei magia Sărbătorilor de iarnă. În speranţa că vom încerca cu toţii să fim mai buni şi mai atenţi la încercările altora, pompierii teleormăneni le urează tuturor „Sărbători fericite!”, iar celor mici o copilărie cât mai veselă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.