Sindicatul Europol: Despescu și Arafat au impus, ilegal, pompierilor să verifice persoanele carantinate!

Vineri, 24 Decembrie 2021București
Sursa Foto: Europol

Sindicatul Europol  Despescu si Arafat au impus  ilegal  pompierilor sa verifice persoanele carantinate | imaginea 1 Slugărnicia generalilor de la comanda IGSU nu a rămas fără ecou. După ce au ordonat, ilegal, pompierilor să desfășoare activități de verificare a persoanelor carantinate, polițiștii au reacționat vehement prin vocea Sindicatului Europol!

Ei îi acuză pe secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat că s-au activat pentru a asmuți pompierii asupra cetățenilor, în condițiile în care polițiștii au refuzat să le execute ordinele neconforme cu fișa postului lor, de verificare a carantinaților.

“Cei care ocupă funcții politice în MAI, secretarii de stat Despescu și Arafat și-au activat “slugile” și le-au “asmuțit” împotriva populației. După ce au văzut că polițiștii și-au studiat atent fișa postului și au constatat că nu au atribuții pe linia verificării persoanelor față de care s-a luat măsură carantinării/izolării, s-a instalat panica în MAI. Rezolvarea însă a venit repede. Cei doi secretari de stat le-au impus, în mod ilegal, pompierilor să desfășoare activitățile de verificare a persoanelor carantinate. Singura problemă, una “mică” de altfel, este că pompierii nici măcar nu au dreptul, conform legii. Cu alte cuvinte, pompierii vor ajunge să fie umiliți de orice carantinat care cunoaște legea și știe că doar în fața polițiștilor și jandarmilor are obligația de a se legitima. Mai jos aveți dovada halucinantei decizii a celor din conducerea MAI, pentru care cuvântul “lege” nu mai reprezintă absolut nimic. Cu toate acestea, orice militar, fie el și pompier, pe lângă faptul că a depus un Jurământ să respecte Legea, are obligația de a refuza ordinele vădit ilegale!” - spun polițiștii într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Sindicatului Europol.

Prin ordinul dat, comanda Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, o comandă de generali care se presupune că ar trebui să cunoască al naibii de bine atribuțiunile oamenilor din subordine și unde e limita subțire dincolo de care nu se poate trece, dă dovadă din nou de infinită slugărnicie față de Raed Arafat, cel din mila căruia au ajuns cu stele pe umăr. Totodată ordinul reiterează un trend cu care ne-am obișnuit: acela de nepăsare și dispreț la adresa pompierilor militari din linia întâi care încheie anul cu ore suplimentare neplătite, cu echipaje incomplete pe mașini și multe alte neajunsuri de care până și noi ne-am săturat să le enumerăm.

Unde mai pui că în videoconferința de ieri, unul din inspectorii șefi a încercat să îi atragă atenția proaspătului general Radu Cristian, că nu ar fi tocmai oablă treaba cu verificarea carantinaților, dar acesta, și-a umflat mușchii de proaspăt general și, extrem de de vehement a pus punctul pe i: ordinul e dat și inspectorii șefi ar face bine să îl execute. Poate se obosesc generalii IGSU, să studieze legea dar și cele scrise de colegii lor de minister, polițiștii. Nu de alta dar slugărnicia i-a adus de râsul curcilor prin prefecturile din întreaga țară, în rândul comenzilor altor arme iar de rețelele de socializare, să nici nu mai vorbim. Suntem siguri că generălașii lui Arafat au o explicație. Din păcate, prima și cea mai importantă e slugărnicia unor oameni ahtiați după grade, care nu țin cont că oricâte stele ar avea pe umăr, nu vor spăla gustul amar și dezgustul pe care atitudinea lor le provoacă în trupe.

Aviz amatorilor, stimați domni inspectori șefi: “orice militar, fie el și pompier, pe lângă faptul că a depus un Jurământ să respecte Legea, are obligația de a refuza ordinele vădit ilegale!.

Audacia et devotio! Felicitări polițiștilor de la Europol pentru reacția promptă și fermă, în litera legii!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.