Casă nouă pentru o familie năpăstuită de incendiu

Joi, 17 Februarie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Casa noua pentru o familie napastuita de incendiu | imaginea 1 Oricând putem deveni mai buni.

Pompierii militari ieșeni au fost profund impresionați de drama unei familii cu cinci copii, din localitatea Comarna, când la data de 24 ianuarie a.c., au intervenit pentru stingerea unui incendiu violent la gospodăria acestora, alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Comarna.

Patru fete și un băiat cu vârste cuprinse între 4 luni și 11 ani, întreținuți de către mamă și ajutați de către bunici, au rămas fără bunurile necesare, arse în incendiul din acea noapte. În data de 27 ianuarie a.c., pompierii militari s-au mobilizat și au mers cu ajutoare umanitare ce au constat în alimente, rechizite, jucării, îmbrăcăminte, articole textile și alte bunuri necesare familiei.

O nouă inițiativă lăudabilă a venit din partea acestora pentru a le construi o casă nouă.

Salvatorii din data de 24 ianuarie, militari ai Detașamentului 2 de Pompieri Iași, alături de domnul Primar al comunei Comarna, Constantin Grădinaru, asistenta medicală Daniela Floarea, angajată a SAJ Iași, Asociația Cultură pentru Educație, susținuți de către colegi din cadrul inspectoratului și cetățeni ai comunei sunt responsabilii proiectului, construcția unei case decente, formată din două dormitoare, bucătărie, baie, living și o mică terasă, cu toate cele necesare familiei.

Convinşi că timpul lor liber va însemna lacrimi de bucurie şi o picătură de speranţă în ochii familiei năpastuite de incendiu, echipa primăriei a început demolarea vechii case, urmând ca membrii echipei formată din pompieri și localnici să traseze locația să sape şi să toarne temeliile, urmând să pună cărămidă peste cărămidă pentru construcţia noii case.

Dacă dorești să te implici în efortul lor pentru acest nou destin și să dăruieşti din ceea ce ai, material și emoțional, de a împlini un vis al unei familii, construcția viitorului său, îi poți susține:

  • material, în localitatea Comarna, comuna Comarna, județul Iași, primar Constantin Grădinaru, telefon mobil: 0741.102.158/ 0726.701.155;
  • financiar - cont în lei, deschis la BRD, pe numele ASOCIATIA CULTURA PT EDUCATIE, IBAN: RO05BRDE240SV56975722400

Pompierii ieşeni mulțumesc în numele familiei pentru orice ajutor!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.