Un apel din Germania a salvat un turist în Bucureşti

Joi, 10 Februarie 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Un apel din Germania a salvat un turist in Bucuresti | imaginea 1 Acum câțiva ani, dispeceratul I.S.U. Cluj primește un apel din străinătate. Răspunde Plutonierul adjutant Dragoș Păcurariu. La telefon se aude vocea unui dispecer neamț, care încearcă să explice o situație de urgență, într-o engleză stricată.

Subofițerul află că o persoană din București a suferit un preinfarct. În paralel, i se comunică și adresa unde s-ar afla cazul medical. Doar că nu își dă seama, în primă instanță, cum apelul a ajuns tocmai la Cluj-Napoca. Fără să ezite, dispecerii clujeni iau legătura cu colegii bucureșteni și duc la bun sfârșit misiunea.

Curios, Păcurariu vrea totuși să înțeleagă de ce a fost sunat tocmai din Germania și ia legătura din nou cu dispecerii de acolo. Aceștia îi explică faptul că au fost contactați de un compatriot, a cărui rudă vizita Bucureștiul și s-a simțit dintr-o dată rău.

Turistul n-a putut să apeleze la 112 în România și a cerut ajutor acasă. Mai departe, dispecerii din Germania au vorbit cu cei clujeni. Iată cum, printr-un spirit de echipă impresionant, s-a rezolvat un caz medical pe ruta Berlin - Cluj-Napoca - București.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.