Împreună pentru a acorda sprijin persoanelor din Ucraina

Luni, 14 Martie 2022Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Impreuna pentru a acorda sprijin persoanelor din Ucraina | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni continuă, în județul Tulcea, alături de colegii din cadrul ISU Tulcea, ISU Ialomița, ISU Prahova, ISU Argeș şi ISU Buzău, misiunile de sprijin acordat persoanelor care intră din Ucraina pe teritoriul țării noastre prin Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea.

La sfârșitul săptămânii s-a făcut schimbul de efective din Centrul de Tranzit Temporar Isaccea, astfel că alți 10 pompieri militari călărășeni şi-au preluat atribuțiunile în dispozitivele taberei mobile, pentru a fi alături de autorități în efortul conjugat de a ajuta cetățenii care sunt nevoiți să se refugieze de urgia războiului.

Pompierii profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” al județului Călărași se află în judeţul Tulcea cu următoarele mijloace: microbuz de transport persoane în localitatea Chilia Veche, autocamion de intervenţie, grup generator de curent electric dispus în Centrul de Tranzit Temporar pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a zonei de așteptare și ambarcaţiune SAR - Targa - care are rol de însoțire a transportului persoanelor care tranzitează cu Bacul de la Punctul de Trecere a Frontierei din Ucraina la cel român.

În fiecare zi, pompierii duc la bun sfârșit misiunile încredințate de comandantul acțiunii. Pompierii militari aflați în dispozitive efectuează în fiecare zi transporturi de persoane și asigură buna desfăşurare a misiunilor încredinţate în zona respectivă. Misiunea pompierilor militari călărășeni durează cel puţin 5 zile, aceștia urmând a fi schimbați cu alți colegi care vor veni cu forţe proaspete.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.