Muncă în echipă pentru sprijinirea unui grup de refugiaţi

Vineri, 11 Martie 2022Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Munca in echipa pentru sprijinirea unui grup de refugiati | imaginea 1 Ajutor nesperat primit de un grup de rezidenți permanenți din Odesa, Ucraina, după ce a întâmpinat probleme la unul dintre autoturisme, pe A1, județul Argeș. Totul a început vineri, 4 martie a.c., după miezul nopții, când colegii de la Poliția Autostrăzii au fost apelați dintr-o stație peco de pe A1.

Aceștia au fost solicitați pentru sprijinirea în rezolvarea unei probleme tehnice la unul dintre cele două autoturisme cu care grupul, în componența căruia erau și patru micuți, se deplasa dinspre Odesa spre Germania. Erau înfrigurați, căutau un adăpost și să rezolve cât mai repede problema la mașină.

Polițiștii au reușit în scurt timp găsirea unui ajutor de la Secția de Drumuri Naționale Căteasca, oferind adăpost unde să se odihnească până la rezolvarea problemelor și tractarea autoturismului până la un sediul SDN din Căteasca (Secția Autostrăzi - Cic Căteasca). Personalul de la SDN Căteasca a avut grijă de ei, iar pe parcursul zilei au venit în sprijin și câțiva localnici.

Pompierii argeșeni, prin CJCCI Argeș, au întreprins demersuri de a găsi în platforma de ajutor umanitar (https://bit.ly/3K1mb3s) serviciile necesare pe teritoriul județului Argeș, dar din păcate nu au fost identificate persoane fizice/juridice/ONG-uri care să furnizeze servicii de traducere, transport auto și service auto.

Căutarea a continuat și în rândul celor care ar putea ajuta și astfel s-a obținut sprijinul necesar. Fiecare persoană la care s-a apelat încerca să găsească o soluție.

În scurt timp, s-a reușit găsirea unei soluții la fiecare problemă: o doamnă care să ajute la o comunicare mult mai facilă - vorbitor de limbă ucraineană și română, transport cu o platformă auto, un service auto, un depozit de piese și doi operatori economici din sectorul alimentație publică, care să le asigure masa caldă până la continuarea drumului.

Totul a mers “ca pe roate” și după ora 19:00 grupul și-a reluat deplasarea. O muncă de echipă excelentă, pornind de la instituțiile statului și până la societatea civilă, toți fiind uniți de umanitate față de acești oameni nevinovați. Se adresează mulțumiri tuturor pentru implicare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.