O echipă care transformă obstacolele în speranță

Marți, 29 Martie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

O echipa care transforma obstacolele in speranta | imaginea 1 În urmă cu o lună, ne-am trezit cu războiul lângă noi. Și brusc am realizat că nu trebuie să vorbești o anumită limbă ca să poți înțelege spaima, durerea și nesiguranța. Cu toate aceste stări au ajuns la granița României cetățenii ucraineni.

În primele zile de la izbucnirea agresiunii militare din Ucraina, prin cele două puncte de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca, au trecut mii de oameni fugiți din calea războiului. Erau mulți, agitați, speriați, unii fără speranță și fără nicio destinație…Multe mame purtau în brațe sau în pântece viitorul. Pentru mulți, unul nesigur…

Afluxul mare a pus presiune și pe cei din prima linie, polițiști de frontieră, pompieri, jandarmi, polițiști, Prefectură, dar și societate civilă. Era ceva cu totul neașteptat și dureros de privit. Dar nu au întâlnit colegi care să spună “nu mai pot”.

Au îmbrățișat, au șters lacrimi, au oferit apă, mâncare, produse de igienă personală, jucării, cartele telefonice, transport, cazare și, poate cel mai important, au smuls zâmbete. Într-un cuvânt au pus suflet și în această nouă misiune care le-a fost încredințată. Și nu de puține ori, şi-au șters lacrimile și au continuat să zâmbească, îmbrățișeze și să ajute.

Și nu puțini sunt colegii care și-au lăsat haina militară după 24 de ore și au continuat să întindă o mână de ajutor ca voluntari. Chiar dacă în cele două Puncte de Trecere a Frontierei din Rădăuți Prut și Stânca trec din ce în ce mai puţini, salvatorii sunt prezenți, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Sunt o echipă puternică și vor reuși să depășească orice obstacol și să îl transforme în speranță.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.