Psihologi voluntari ai ISU Suceava, în sprijinul refugiaţilor ucraineni

Luni, 07 Martie 2022Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Psihologi voluntari ai ISU Suceava  in sprijinul refugiatilor ucraineni | imaginea 1 La ora 15:30, în tabăra mobilă de pe stadionul din orașul Siret, erau cazate peste 120 de persoane, venite din Ucraina. Acestea sunt cazate temporar, până ce vor fi transportate către alte locații.

În sprijinul persoanelor, ISU Suceava a adus în zona de cazare și în cea a Vămii Siret o echipă de psihologi. Este vorba despre psihologul pompierilor militari, Maior Constantin Rusu, împreună cu o parte din psihologii voluntari ai ISU Suceava. Printre aceștia sunt și vorbitori de limbi străine, inclusiv ucraineană.

ISU Suceava a creat o rețea de psihologi voluntari, încă din anul 2021, pentru a acorda asistență psihologică în mod gratuit victimelor dezastrelor (inundații, cutremure etc). Pe aceste liste figurează 23 de psihologi cu drept de liberă practică. Psihologii sunt însoțiți și de preotul militar, Locotenent-colonel Ovidiu Iacob, care asigură și asistența religioasă pentru cetățenii care vin din Ucraina.

Psihologi voluntari ai ISU Suceava  in sprijinul refugiatilor ucraineni | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.