Respect, Plutonier adjutant-șef Varga Istvan!

Vineri, 11 Martie 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Respect  Plutonier adjutant sef Varga Istvan | imaginea 1 Pompierii se mobilizează și în afara turelor de serviciu, deoarece îi unește dorința de a-i ajuta pe ceilalți! Astăzi o să vorbim despre efortul Plutonierului adjutant-șef Varga Istvan și al colegilor de la Detașamentul 2 de Pompieri Cluj-Napoca.

Lui Varga, colegii îi spun „Bobby”. E salvator cu experiență și a văzut multe în cei 16 ani de carieră atât pe echipajele SMURD, cât și pe cele de stingere. Istvan este titular pe motocicleta SMURD și a participat în vara anului 2021 la misiunea internațională din Grecia.

În urmă cu câteva zile, Bobby a aflat că două mame din Ucraina și copiii lor trebuie să ajungă în Italia, acolo unde îi așteaptă rudele. Problema o reprezenta, evident, transportul. Mamele și copiii lor de 2 luni, respectiv 12 ani, se aflau la Bistrița.

O doamnă binevoitoare le-a facilitat tuturor transportul până la Cluj-Napoca. Între timp, pompierul și-a anunțat prietenii și colegii de tură că e nevoie de sprijin. Cu toții au făcut chete, asigurând cele necesare pentru o călătorie până în Italia.

Din proprie inițiativă și fără să ceară nimic în schimb, Bobby a luat mașina personală și i-a dus pe ucraineni în Lombardia. După ce și-a îmbățișat familia, Alexandra, una dintre mame, l-a rugat pe Bobby să realizeze, împreună, o fotografie. „Nu vom uita niciodată ce ai făcut pentru noi”, au scris ucrainencele pe facebook.

Întors acasă după un drum de 2.000 de kilometri, Varga a mărturisit că această poveste frumoasă nu are un erou principal. Nici nu a dorit ca lumea să afle de gestul său și a ținut să evidențieze munca depusă de toți cei implicați în ajutorarea semenilor noștri.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.