Respect, Plutonier major Arhire Iulian Constantin!

Joi, 03 Martie 2022Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Respect  Plutonier major Arhire Iulian Constantin | imaginea 1 Este trecut bine de ora 15:00 și al treilea bac pe zi ajunge la fel ca celelalte. Plin cu oameni ce fug din calea războiului, în România.

Mulți au zâmbete pe față. Probabil pentru că au reușit să treacă Dunărea ori poate și pentru că primul lucru pe care îl văd pe acest țărm sunt voluntarii care-i primesc cu zâmbete, iar pe chipul lor se vede determinarea de a le oferi tot ajutorul. Mulți dintre pompierii ce astăzi încă sunt în picioare ori la post, au fost ori sunt la granița de est a României.

Plutonierul major Arhire Iulian Constantin era sâmbătă seară, 26 februarie a.c., acolo. Răspunzând întrebărilor, spunea că a venit voluntar să-i transporte cu mașina personală pe cei care vor să ajungă în Tulcea ori Galați.

Pe la 12 - 1 noaptea se gândea să plece acasă. La Vama Isaccea, la ora 5 dimineața, el tot cu pixul în mână era și centraliza oferte de cazare venite din partea localnicilor. Duminică, 27 februarie a.c., la ora 15:00, era tot acolo.

Avea ochii roșii, dar tot nu îi venea să plece. Ca el sunt mulți pompieri și voluntari care nu știu să se oprească decât atunci când situația este rezolvată. Au ridicat 20 de corturi în câteva ore, oferă asistență chiar dacă nu cunosc limba celor ce le cer ajutor, zâmbesc și împart tot ce au la ei. Lor și tuturor celor care dau o mână de ajutor în aceste momente, le mulțumim!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.