Salvatori anonimi, dar poveștile lor trebuie spuse
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani
În clipe grele, cunoști cu adevărat oamenii pe care te poți baza necondiționat. Oamenii care poate sunt obosiți, dar nu arată acest lucru, poate au probleme personale, dar așteaptă să le rezolve după
ce îi ajută pe cei care trec prin momente și mai dificile.
Ca ei, sunt mulți pompieri botoșăneni, care după o tură de 24 de ore, rămân să facă voluntariat, impresionați de drama miilor de familii ucrainene care ajung în România. Unii dintre ei doresc să rămână anonimi, dar poveștile lor trebuie spuse.
Pe 27 februarie, un pompier botoșănean, care a lucrat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut, a plecat acasă cu șapte ucraineni. De atunci, casa lui nu mai este goală. Vin și pleacă cetățeni din Ucraina. Le asigură cazare, masă și susținere morală.
Un alt salvator a adus mâncare caldă zecilor de refugiați ajunși în țară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut. Adi, în timpul liber, transportă ucraineni din punctele de trecere a frontierei, la locurile de cazare.
Marian, după tura de 24 de ore, s-a oferit să ajute la ridicarea taberei de refugiați…deși, acasă, fiul lui sărbătorea majoratul. Și Ovidiu Mihai a solicitat, după 24 de ore, să dea o mână de ajutor la ridicarea taberei de refugiați.
Asemeni lor sunt mulți colegi pentru care solidaritate se pronunță la fel, în orice limbă. Nu au vrut să apară în imagini mulţi dintre cei care își sacrifică timpul liber pentru a ajuta cetățenii sosiți din zona de conflict.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.