Donează sânge de când era elev la şcoala de pompieri

Joi, 21 Aprilie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Doneaza sange de cand era elev la scoala de pompieri | imaginea 1 El este Alin, pompier și donator voluntar de sânge. Donează sânge din 2004, de când era elev la şcoala de pompieri. Acum, este șef de tură la Garda de Intervenție Mihăilești și, de 18 ani, dăruiește viață: picătură cu picătură.

Marţi dimineaţă, 19 aprilie a.c., a mers la Centrul de Transfuzie Sanguină din București pentru a dona trombocite. Auzise de un tânăr giurgiuvean care avea nevoie de această componentă a sângelui pentru o intervenție chirurgicală și nu a stat pe gânduri. Cu modestie, a povestit că nu îl cunoaște pe băiatul pentru care a donat, dar și-a dorit să îl ajute.

“Nu m-am gândit niciodată la câte persoane a ajuns ajutorul meu, dar cu siguranță au fost destul de multe în toți acești ani. Cred că trebuie să fim solidari și să oferim o șansă la viață, printr-un simplu gest: acela de a dona. Pentru mine a devenit un obicei și de fiecare dată când donez, simt o împlinire sufletească”, a spus Alin.

Ca el sunt și alți pompieri care știu că în fiecare zi, cineva așteaptă pe un pat de spital un ajutor de la oameni cu suflet mare. Nu de puține ori, acest ajutor vine de la necunoscuți care știu ce înseamnă să ai nevoie de sânge pentru o intervenție chirurgicală sau să nu fie nimeni în familie care să poată dona pentru tine.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.