Exemplu de bunătate oferit de un pompier vrâncean

Joi, 14 Aprilie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Exemplu de bunatate oferit de un pompier vrancean | imaginea 1 Meseria de pompier este sinonimă cu solidaritatea față de semeni, iar de multe ori salvatorii devin sprijinul celor năpăstuiți de soartă, chiar și după terminarea intervenției.

Un exemplu în acest sens este oferit de Plutonier adjutant-șef Carpen Claudiu, șef gardă de intervenție și stingere în cadrul Secției de Pompieri Adjud. În data de 30 martie a.c., acesta se afla în tura de serviciu.

Pe la amiază, în jurul orei 14:00, s-a primit solicitare de a interveni în sprijinul echipajelor de la I.S.U Bacău, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Huruiești.

La fața locului, echipajele de pompieri coordonate de plutonierul adjutant-șef Carpen Claudiu au acționat pentru limitarea pagubelor și lichidarea incendiului, însă, din păcate locuința a fost distrusă în totalitate.

În timpul intervenției, subofițerul a recunoscut în mulțime, pe mama unei fetițe, colegă de clasă la grădiniță cu fiica lui. La finalizarea misiunii a rămas surprins când a aflat că tocmai ea este cea căreia i-a ars casa. Știa că Gina, deși are trei copii, a luat în grijă și un nepoțel.

Neliniștea că patru copii au rămas fără acoperiș deasupra capului nu-i dădea pace. Profund impresionat de drama familiei, în drumul spre întoarcere la unitate și-a sunat soția și i-a spus ce s-a întâmplat:

𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐮: - O știi pe Gina, mama Sofiei, colega Mirunei de la grădi? Azi, le-a luat foc casa. Au rămas fără nimic, le-a ars tot.
𝐒𝐨𝐭̦𝐢𝐚: - Dar ei, copiii sunt bine?

𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐮: - Da, au scapăt cu toții, însă nu mai au nimic. Crezi că putem face ceva pentru ei? Mă gândeam la casa de la Adjudu Vechi, noi ajungem acolo doar în weekend.
𝐒𝐨𝐭̦𝐢𝐚: - Sigur că da, e cea mai bună idee! Sună-i și zi-le că pot sta la noi.
𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐮: - Nu pot, nu am pe ce, că le-a ars și telefonul în incendiu. Mergem împreună și le spunem ce am hotărât.

A doua zi, Claudiu și soția i-au propus Ginei să locuiască cu familia în casa lor din Adjudu Vechi, până vor reuși să-și refacă locuința distrusă de incendiu. Deși comunitatea s-a mobilizat și a demarat o campanie de ajutorare, fondurile strânse sunt insuficiente pentru a începe lucrările de construcție. Cu toate acestea, gestul lui Claudiu aduce liniște și speranță familiei greu încercate.

Acum, cele două prietene, Miruna și Sofia se joacă pe prispa casei, iar de sărbătorile Pascale întrega familie se va putea bucura de căldura unui cămin.

𝑬𝒙𝒆𝒎𝒑𝒍𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒏𝒂̆𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒐𝒇𝒆𝒓𝒊𝒕 𝒅𝒆 𝒑𝒍𝒖𝒕𝒐𝒏𝒊𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒂𝒅𝒋𝒖𝒕𝒂𝒏𝒕-𝒔̦𝒆𝒇 𝑪𝒂𝒓𝒑𝒆𝒏 𝑪𝒍𝒂𝒖𝒅𝒊𝒖 𝒏𝒆 𝒂𝒓𝒂𝒕𝒂̆ 𝒗𝒂𝒍𝒐𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒂𝒔𝒊𝒖𝒏𝒊𝒊 𝒊̂𝒏𝒕𝒓-𝒐 𝒍𝒖𝒎𝒆 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒈𝒓𝒆𝒖𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊𝒍𝒆 𝒔𝒆 𝒊̂𝒏𝒕𝒂̂𝒍𝒏𝒆𝒔𝒄 𝒍𝒂 𝒕𝒐𝒕 𝒑𝒂𝒔𝒖𝒍, 𝒏𝒆 𝒂𝒓𝒂𝒕𝒂̆ 𝒄𝒖𝒎 𝒑𝒐𝒎𝒑𝒊𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒏𝒖 𝒑𝒐𝒕 𝒓𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒆 𝒊𝒏𝒅𝒊𝒇𝒆𝒓𝒆𝒏𝒕̦𝒊 𝒍𝒂 𝒏𝒆𝒄𝒂𝒛𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒆𝒏𝒊𝒍𝒐𝒓, 𝒏𝒆 𝒂𝒓𝒂𝒕𝒂̆ 𝒄𝒂̆ 𝒎𝒂𝒊 𝒆𝒙𝒊𝒔𝒕𝒂̆ 𝒔𝒑𝒆𝒓𝒂𝒏𝒕̦𝒂̆…

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.