Le-au adus alimente pentru masa de Paște

Joi, 21 Aprilie 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Le au adus alimente pentru masa de Paste | imaginea 1 Pentru pompierii botoşăneni, sărbătorile sunt fericite atunci când dăruiesc. Marţi, 19 aprilie a.c., au oferit bucurie ucrainenilor cazați temporar la Centrul de Zi pentru persoane vârstnice din Horodiștea, dar și unor familii nevoiașe din comuna Păltiniș.

Impresionați de poveștile lor de viață, salvatorii botoșăneni au dorit să le aducă un strop de alinare şi le-au dus alimente pentru masa de Paște. Și pentru că, în zilele de Paște, de pe masă nu pot să lipsească preparatele tradiționale, pompierii au încondeiat ouă împreună cu cele 44 de persoane din Ucraina, cazate la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Horodiștea.

Au fost alături de ei încă din prima clipă când au făcut pasul spre siguranță. Le-au șters lacrimile, i-au încurajat, i-au sprijinit să își găsească un loc unde să stea temporar, i-au dus la destinațiile dorite și le-au dat informații utile. Marţi, au revenit în mijlocul lor să le aducă o fărâmă din bucuria Sărbătorii Învierii Domnului.

La activitate au participat și noii colegi ai copiilor ucraineni de la Școala Gimnazială “Episcop Dr. Partenie Ciopron” din Horodiștea, seniorii comunității și angajații Primăriei comunei Păltiniș.

Darurile cumpărate de pompieri au fost primite cu emoție și lacrimi de mulțumire. Dăruind câte puţin, fiecare a adus speranța în inimile acestor persoane. La rândul lor, le-au oferit zâmbete și îmbrățișări, un „Paște” pe care îl vor păstra permanent în inimile lor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.