Pompieri militari francezi, în vizită la ISU „Bucovina” Suceava

Sâmbătă, 02 Aprilie 2022Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Pompieri militari francezi  in vizita la ISU  Bucovina  Suceava | imaginea 1 Sub comanda colonelului Jean Philippe Nicot, pompierii militari francezi angrenați în operațiunile legate de ajutorul statului francez oferit Ucrainei, în contextul actual, au vizitat luni, 28 martie a.c., sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava.

Omologii francezi au fost întâmpinați de către inspectorul-șef al pompierilor militari suceveni, Colonelul Costică Ghiață, dar și de către prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

După un scurt istoric și o prezentare a misiunilor specifice la care intervin salvatorii români, camarazii francezi au avut ocazia să vizualizeze tehnica de intervenție din dotarea Detașamentului de Pompieri Suceava. Aceștia au apreciat autospecialele noi și multitudinea accesoriilor folosite, în funcție de specificul intervențiilor.

La final, s-a făcut schimb de plachete și suveniruri, fiind reiterate legăturile strânse dintre pompierii militari, indiferent în ce colț al lumii s-ar afla aceștia.

Legătura dintre pompierii militari suceveni cu cei francezi a fost consolidată încă din anul 2009, când în urma unei vizite de lucru în Franța, s-a „născut” ideea înființării primei baze de pregătire de specialitate a pompierilor din România. Aceasta s-a întâmplat în anul 2012, la subunitatea pompierilor militari suceveni din orașul Siret.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.