Plt. adj. Iulian Rotariu pornește către o nouă provocare - “The Track Namibia”

Vineri, 13 Mai 2022Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Plt  adj  Iulian Rotariu porneste catre o noua provocare    The Track Namibia | imaginea 1 Plutonierul adjutant Iulian Rotariu pornește către o nouă provocare - “The Track Namibia”. În perioada 18 - 27 mai a.c., pompierul botoșănean va reprezenta România la acest ultramaraton.

Alături de alți 20 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, înscriși în competiție, are de alergat 520 de kilometri, în nouă etape, cursa fiind organizată de Canal Aventure. Zilnic, va avea de parcurs între 37 și 137 de km. Va înfrunta temperaturi de peste 50 de grade pe timp de zi și sub zero grade pe timp de noapte, canioane modelate de eroziune și vânt și dune de nisip uriașe.

La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot autosusţinută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme. Iulian nu este la prima experiență în deșertul Namibia, considerat cel mai vechi de pe planetă. În 2017 a participat la un ultramaraton de 250 de kilometri, organizat de 4 Deserts.

De această dată, dificultatea este dată de faptul că are de parcurs o distanță dublă și că va alerga doar în deşert și nu pe malul oceanului Atlantic, așa cum a fost în urmă cu cinci ani. În vârstă de 46 ani, Iulian a participat și a câștigat toate cele cinci curse extreme organizate Canal Aventure.

Și de această dată, Iulian va alerga în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani. Picioare de fier și multă sănătate, Iulian! Pentru noi, ești un campion! Te vom însoți oriunde vei fi!

Plt  adj  Iulian Rotariu porneste catre o noua provocare    The Track Namibia | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.