Respect, Voluntar Furca Neluțu!

Marți, 31 Mai 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Respect  Voluntar Furca Nelutu | imaginea 1 “Mă numesc Furca Neluțu și sunt elev la Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”, în clasa a IX-a B.” Așa s-a prezentat Neluțu când a ajuns în unitatea pompierilor din Orăștie. De atunci, “povestea” tânărului hunedorean s-a îmbogățit.

“În momentul de față, sunt voluntar în cadrul programului “Salvator din pasiune”, desfășurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, unde particip cu mare entuziasm și profesionalism la activitățile de acordare a primului ajutor (SMURD), descarcerare și stingerea incendiilor.

Totul a început în anul 2021, la sfârșitul clasei a IX-a, cu o dorință a mea de implicare și de schimbare în bine a lumii, mergând pe principiul următor: “Dacă vrei să vezi zile mai bune, fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume” și fiind conștient de faptul că ce fac pentru mine va dispărea odată cu mine, iar ce fac pentru alții va rămâne pentru totdeauna.

Am participat la nenumărate intervenții care m-au dezvoltat ca om, gândind și având o viziune mult mai matură. Am intrat și în casele oamenilor săraci și în casele oamenilor bogați, unde am învățat că moartea arată la fel în ambele situații și văzând frumosul în orice “căci toți se nasc spre a muri și mor spre a se naște”.

Familia pompieriilor a devenit pentru mine o a doua casă, participând cot la cot la salvarea semenilor, aici născându-se acele povești despre oamenii care ajută necondiționat. Cea mai mare satisfacție a mea nu constă în bunuri materiale, ci în numărul de vieții salvate alături de colegii mei.

În final vreau să vă spun că tot ceea ce fac eu, fac din tot sufletul și cu entuziasm ca în prima zi, la prima intervenție unde l-am rugat pe Dumnezeu să fie el mâna și eu mănușa.” Neluțu are multe intervenții alături de salvatori și, datorită entuziasmului său, a mai convins și alți colegi să se alăture programului!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.