Liniştea dinaintea furtunii

Sâmbătă, 25 Iunie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Linistea dinaintea furtunii | imaginea 1 Pe fundul apei e liniște…Acea liniște dinaintea furtunii. La mal, sunt zeci de persoane care așteaptă o minune.

Așa începe fiecare misiune a scafandrilor. Nu au pământul sub picioare și nici cerul deasupra, dar toți ochii sunt ațintiți asupra lor și fiecare intrare sau ieșire din apă înseamnă speranță pentru cei care au pe cineva drag pierdut în apele tulburi.

Plutonier adjutant Ribigan Tiberiu, scafandru cu experiență, și-a dorit să fie cel care să dea startul unor acțiuni de informare și prevenire a evenimentelor produse la scăldat.

“Sunt scafandru de nouă ani. În tot acest timp am participat la zeci de misiuni de căutare-salvare. Am văzut multe tragedii și oameni care ar fi renunțat la orice să poată da timpul înapoi, să facă lucrurile altfel”, a povestit, înainte de a pleca la drum, Tibi.

Recunoaște că nu îi este deloc ușor să le vorbească oamenilor despre pericolele la care se expun atunci când merg la scăldat în locuri neamenajate, dar spune că doar prin cunoașterea măsurilor de siguranță pot fi evitate evenimentele.

“Întorci capul câteva secunde sau te uiți în telefon și nu îți dai seama că în acest timp se poate întâmpla ceva rău. Mai ales în cazul copiilor, care trebuie supravegheați în permanență.

Sigur, sunt lucruri pe care toți părinții le știu și își învață copiii să fie foarte atenți, însă cei mici nu conștientizează pericolul și nu trebuie să fie scăpați din ochi. Am auzit de atâtea ori expresia “mie nu mi se poate întâmpla”, dar evenimentele la care am intervenit în ultima perioadă ne-au arătat exact contrariul”, a mai spus salvatorul.

Vara abia a început. Aveți grijă unde mergeți să vă răcoriți și nu uitați că cele mai sigure locuri sunt cele special amenajate pentru înot.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.