Pompierii ieșeni salvează vieți donând sânge

Marți, 14 Iunie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Pompierii ieseni salveaza vieti donand sange | imaginea 1 Obişnuiţi să salveze vieţi în situaţii de urgenţă, pompierii ieşeni au găsit încă o modalitate ca să-şi ajute semenii, DONÂND SÂNGE.

Cu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE A DONATORULUI DE SÂNGE care se celebrează în întreaga lume pe data de 14 iunie, Consiliul Județean Iași este partener în cadrul campaniei de donare de sânge, demarată de Institutul National de Transfuzie Sanguina, în perioada 1-14 iunie a.c.

Alături de mulți cetățeni, personalul inspectoratului s-a alăturat campaniei, deoarece este un bun prilej pentru a transmite un semnal de alarmă privind necesitatea și importanța donării de sânge și pentru a crește gradul de conștientizare asupra unui simplu gest ce salvează vieți.

De multe ori în viaţă pompierii întâlnesc situaţii dificile, care necesită, pentru a fi rezolvate anumite calităţi din partea celor implicaţi: curaj, profesionalism, seriozitate, viteză de reacţie, spirit de echipă.

Alteori însă, tot ei sunt puşi în faţa unor cazuri când trebuie să dovedească doar umanitate, empatie, solidaritate faţă de oamenii care au nevoie disperată de ajutor. Ceea ce pentru ei reprezintă doar un minim de efort, pentru cei aflaţi în suferinţă înseamnă totul.

Motivația profesională oferită de viețile salvate zi de zi reprezintă pentru salvatori o ”medalie”. Este momentul să dovedească, și de această dată, solidaritate față de cei care sunt în suferință și au nevoie de ajutorul lor. Nu uita! Donând sânge poți salva o viață!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.