Dacă vă pasă…

Marți, 05 Iulie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Daca va pasa | imaginea 1 Canicula și focul nu fac casă bună, însă, cu eforturi deosebite, pompierii militari teleormăneni au reușit să le înfrunte întotdeauna cu succes. În ultimele două zile, peste 20 de incendii de vegetație uscată și miriște au fost stinse la timp, înainte de a se înregistra pagube materiale ori victime omenești.

Pe timp de caniculă, pompierii îşi doresc să stea și ei la umbră, să se hidrateze, mai ales zilele acestea, când în Teleorman sunt temperaturi de peste 37 - 38 de grade la umbră, iar disconfortul termic, indicele temperatură-umezeală (ITU), a depășit pragul critic de 80 de unități.

Sunt alături de oameni indiferent de situație și fac tot ce le stă în putere să-i ajute atunci când totul pare pierdut pentru ei. Au reușit și sâmbătă, 2 iulie a.c., cu toate că fierbințeala soarelui parcă s-a simțit mai mult decât în orice zi, storcându-le și ultima picătură de apă din corp. Dar nu s-au dat bătuți și au învins, au stins incendiul în limitele găsite, salvând agoniseala de o viață a unor cetățeni.

Dacă vă pasă de de pompieri, vă rugăm să fiți responsabili și să respectați măsurile de prevenire a incendiilor, atât în gospodăriile dumneavoastră, cât și pe terenurile agricole, unde este în plină desfășurare campania de recoltare a cerealelor!

Daca va pasa | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.