Îşi va îndeplini visul şi va deveni salvator!

Joi, 28 Iulie 2022Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Isi va indeplini visul si va deveni salvator | imaginea 1 Copiii sunt adesea fascinați de pompieri și de autospecialele de intervenție! Puțini își îndeplinesc însă visul și devin salvatori.

Acum 9 ani, Richard și-a vizitat un prieten de familie la sediul Detașamentului Dej. Puștiului i-a plăcut atât de mult la pompieri, încât a imortalizat momentul printr-o fotografie alături de plutonierul adjutant Tudor Emil.

Timpul a trecut, iar destinul a făcut ca cei doi să repete poza. O diferență semnificativă este reprezentată de uniforma lui Richard. Acesta a știut întotdeauna ce drum va alege.
“- Mama, o să mă înscriu ca voluntar la SMURD! - Copile, dacă îți place…du-te!”

Așa a mers dialogul adolescentului cu mama bucuroasă că fiul ei a găsit o pasiune nobilă. Din martie a.c., tânărul se numără printre voluntarii SMURD și s-a remarcat ușor prin devotamentul său.

A participat recent la festivalul de la Electric Castle alături de pompierii dejeni, ducând la bun sfârșit orice sarcină primită. Pasiunea lui e evidentă, altfel nu s-ar explica motivația pe care o arată zi de zi. Drept dovadă, Richard a parcurs 51 de gărzi la SMURD, cu un total de peste 400 de ore. Multe dintre cazuri l-au impresionat.

„Am intervenit la un accident de motocicletă la un concurs. Motocicleta a căzut peste un bărbat. Victima și-a rupt mâna, avea și hemotorax. Starea lui s-a agravat și mi-am dat seama că dacă nu am fi sosit repede, l-am fi pierdut.

I-am acordat ajutor cu toții și am văzut că își revine, în sprijin venind elicopterul SMURD de la Jibou. Când am realizat că supraviețuiește, am simțit un sentiment de împlinire. Nu pot să îl descriu în cuvinte. Sper doar să am parte de aceste trăiri în continuare. Am acumulat deja o experiență de viață ce nu poate fi comparată cu altă activitate specifică vârstei mele”, a mărturisit Richard.

La toamnă, colegul lor, deoarece îl pot numi așa, va intra în clasa a XII-a. Planul lui e deja stabilit: va urma cursul de stingere ca voluntar ISU, apoi se va înscrie la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.