Tragediile la scăldat pot fi evitate!

Vineri, 15 Iulie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Tragediile la scaldat pot fi evitate | imaginea 1 Vara îi îndeamnă pe oameni la scăldat, însă, pentru evitarea unor adevărate drame, este foarte important ca scăldatul să se facă doar în locuri special amenajate pentru înot.

În cele mai multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare.

Părinții trebuie să le explice copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism.

Foarte important este ca în cazul unei situaţii de urgenţă, să fie anunțate de îndată autorităţile prin numărul unic de urgenţă 112. În astfel de cazuri fiecare secundă contează!

Pentru a preveni tragediile, începând cu luna iunie, echipaje mobile din cadrul ISU organizează acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor cu privire la alegerea locurilor amenajate pentru scăldat.

Acțiunile se desfășoară în localitățile Giurgiu, Gostinu, Mihăilești, Grădinari, Malu Spart, Bolintin Vale, Buturugeni, Zorile, Tântava și Mihai Vodă.

Autospecialele de pompieri transmit mesaje preînregistrate referitoare la respectarea tuturor măsurilor de siguranță în apă și în apropierea acesteia.

Aceste acțiuni se vor desfășura pe toată perioada sezonului de vară.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.