Cel mai frumos exemplu de prietenie

Marți, 30 August 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Cel mai frumos exemplu de prietenie | imaginea 1 Se spune că prietenia este cel mai valoros lucru din lume. De asemenea, se mai spune că cea mai sinceră prietenie este cea dintre om și câine.

Echipajul canin din cadrul ISU Vrancea, format din câinele de serviciu Ceia sau Luna, alături de plutonierul adjutant Andreiu Nelu, ne oferă cel mai frumos exemplu.

Luna are trei ani și este o femelă de 18 kilograme din rasa Ciobănesc belgian malinois, pe care plt. adj. Nelu Andreiu o antrenează încă din 2019 pentru a putea fi pregătită să intervină în situații-limită, fie că vorbim de cutremure, fie că vorbim de eventuale explozii sau incendii din care ar putea rezulta clădiri dărâmate și victime.

Anul trecut, în luna august, cei doi au mers la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea‟ Sibiu unde, timp de 16 săptămâni au urmat cursul de căutare-salvare urbană, pe care Luna l-a absolvit cu nota 10.

Chiar dacă a obținut nota maximă, echipajul canin se antrenează zilnic. Acum, Luna nu este doar un câine foarte pregătit, dar s-a dovedit că este și foarte iubit, mai ales de copiii care îl vizitează.

Vineri, 26 august a.c., d𝐞 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐂𝐚̂𝐢𝐧𝐞𝐥𝐮𝐢, 𝐢̂𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐦 𝐋𝐮𝐧𝐞𝐢, ”𝑳𝒂 𝒎𝒖𝒍𝒕̦𝒊 𝒂𝒏𝒊!” 𝑳𝒂 𝒎𝒖𝒍𝒕̦𝒊 𝒂𝒏𝒊 𝒄𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒎𝒂𝒊 𝒅𝒆𝒗𝒐𝒕𝒂𝒕̦𝒊 𝒑𝒓𝒊𝒆𝒕𝒆𝒏𝒊 𝒂𝒊 𝒐𝒎𝒖𝒍𝒖𝒊!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.