Respect, Constantin!

Marți, 16 August 2022Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Respect  Constantin | imaginea 1 Alarma a sunat la subunitatea de pompieri din Dâmbovița, dar de data asta nu era vorba de un incendiu. Comandantul a strâns toata tura de serviciu pe platou.

“Se formează o echipă de pompieri să meargă în Franța, la incendiille de-acolo. Participarea este voluntară. Vreau să vă gândiți bine dacă vreți să mergeți în această misiune. Vă spun de pe acum că este foarte greu acolo.”

Nu a terminat comandantul de vorbit, când Constantin a și făcut un pas în față. “- Eu merg, a spus el! - Ești sigur? Ai 52 de ani… - E cu limită de vârstă? - Nu, dar mă gândeam că situația e foarte grea acolo. - Când am dat eu un pas în spate? În jumătate de oră sunt gata! Merg până acasă să-mi fac bagajul.”

Și așa a și făcut, a mers rapid acasă și-a luat la revedere de la soție și fată și în 25 de minute era la unitate. “- Eu sunt gata! - Ai luat destule schimburi? Nu știu cât veți sta acolo. - Știu eu, o să stăm până stingem incendiile, până îi scoatem pe oamenii ăia din necaz.”

El este Constantin, are 52 de ani și este pompier de 15 ani. Niciodată nu a dat un pas în spate atunci când a fost vorba să ajute. Numărul incendiilor la care a fost nu îl mai știe. Doar într-o săptămână a participat la 5.

El este Constantin, are 52 de ani și este unul dintre cei 77 de pompieri salvatori care, în mod voluntar, în doar câteva zeci de minute, și-au făcut bagajele și au plecat să lupte cu focul din Franța.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.