Și-a sărbătorit cei 100 de ani împreună cu pompierii teleormăneni

Marți, 16 August 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Si a sarbatorit cei 100 de ani impreuna cu pompierii teleormaneni | imaginea 1 Seba Florea, pompier și veteran de război, născut în data de 12 august 1922, în comuna Lisa, din județul Teleorman, într-o familie de agricultori, cu 7 copii, el fiind fratele cel mai mare și, prin urmare, cel care trebuia să aibă grijă de toți.

La 21 de ani, pe când era ucenic la un atelier de confecționat încălțăminte, în timpul celui de al doilea Război Mondial, în luna aprilie a anului 1943, a fost chemat pentru a face parte din armata română, fiind repartizat la Arma Pompieri.

Timp de doi ani de zile a fost implicat în foarte multe misiuni pentru protejarea vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor, cele mai multe rezultate în urma bombardamentelor de atunci.

Își amintește și acum, cu lacrimi în ochi, ororile războiului și diferite intervenții pe care trebuiau să le desfășoare în zona capitalei, ei fiind chemați deseori în sprijin de la Secția de Pompieri din Turnu Măgurele.

A povestit că, împreună cu ceilalți colegi ai săi, prin curaj, implicare, devotament și dragoste de țară au reușit să ducă la bun sfârșit toate misiunile încredințate, întorcându-se de fiecare dată sănătoși la unitatea din care făceau parte. În luna aprilie a anului 1945 a fost lăsat la vatră, ajungând din nou alături de familia sa.

Doamna Seba Ioana, soția acestuia, este o femeie de o modestie ieșită din comun, cu toate că în timpul vieții sale a avut nenumărate obstacole de trecut, cum ar fi plecarea soțului la război, ea fiind nevoită să înfrunte singură vicisitudinile vieții din acele vremuri.

A reușit de fiecare dată să treacă peste aceste necazuri și să privească cu optimism viitorul, la cei 98 de ani ai săi. Împreună au o căsnicie de 80 de ani, doi copii și doi nepoți.

Cu prilejul împlinirii vârstei de 100 de ani, Inspectorul-șef al ISU „A.D. Ghica” al județului Teleorman, col. Marius Stancu, a transmis venerabilului pompier și veteran de război un mesaj de apreciere şi mulţumire pentru sacrificiul personal adus ţării în anii de război şi cele mai sincere felicitări.

Bineînțeles, salvatorii i-au săbătorit pe acești oameni deosebiți împreună cu familiile lor, așa cum se cuvine, cu tort, șampanie și alte mici cadouri simbolice.

Vizita l-a emoționat profund pe nea Florea, care își dorește ca pompierii să îi mai călce pragul și cu alte ocazii. Pe această cale, pompierii teleormăneni doresc să îi transmită distinsului veteran un călduros și sincer „La mulți ani!”, sănătate și numai bucurii alături de cei dragi!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.