Participant la Simpozionul Național ”Palia 440”

Miercuri, 21 Septembrie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Participant la Simpozionul National  Palia 440 | imaginea 1 La Orăștie, în sala festivă a Liceului Teoretic “Aurel Vlaicu”, a avut loc prima parte a Simpozionului Național “Palia 4️⃣4️⃣0️⃣”.

Un ofițer din cadrul ISU Hunedoara a fost invitat de către organizatori - Primăria și Consiliul Local al Municipiului Orăștie, să participe la acest eveniment deosebit, alături de Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din Romania, Asociațiunea ASTRA - Despărțământul “Aurel Vlaicu” Orăștie, Asociația Culturală “Izvorul Colnicului” Orăștioara de Jos și Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu” Orăștie.

Astfel, în fața oficialităților din județul Hunedoara, a istoricilor, profesorilor universitari, arheologilor, dar și a elevilor Liceului Teoretic “Aurel Vlaicu” din Orăștie, a fost susținută o prezentare captivantă despre istoria pompierilor din zona Orăștiei, așa cum açeasta este descrisă de izvoare istorice și alte documente din Arhivele Naționale ale României.

Cei prezenți s-au bucurat de o plăcută și surprinzătoare călătorie în timp, aflând că la Orăștie a existat un “serviciu de asigurare contra incendiilor” încă din anii 1500, iar mai apoi s-a urmărit crearea, dezvoltarea, organizarea și funcționarea serviciilor de luptă contra focului, de-a lungul a câteva sute de ani, până în zilele noastre.

Astăzi, în cadrul serviciilor de urgență profesioniste, funcționează subunități de pompieri la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor, iar Orăștia nu face excepție, evidențiindu-se prin faptul că Detașamentul de Pompieri Orăștie participă activ la toate evenimentele social - educative și culturale care au loc cu diferite prilejuri, în această urbe și nu numai, iar acest lucru nu poate decât să aducă onoare Armei lor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.