Autoritățile române au oprit efectuarea autopsiilor în străinătate pentru decedații de la Colectiv! Cine și de ce?

Duminică, 30 Octombrie 2022București
Autor: Ioana Anamaria Ungur
Sursa Foto: Facebook

Autoritatile romane au oprit efectuarea autopsiilor in strainatate pentru decedatii de la Colectiv  Cine si de ce | imaginea 1 Pe Narcis Hogea l-am cunoscut în 2019, atunci când pompierul ars în misiune avea nevoie de ajutor iar IGSU și Arafat l-au abandonat ca pe o șosetă murdară. Atunci, cei ce au simțit ce înseamnă durerea și pe piele dar și în adâncul sufletului, au fost singurii care s-au mobilizat pentru a-i acorda ajutor: nimeni alții decât supraviețuitorii și aparținătorii victimelor de la Colectiv. Povestea fiului său, Alexandru, e tristă și cutremurătoare, asemeni tuturor poveștilor de la Colectiv. Moartea unui om drag este un moment cumplit. Dar moartea unui copil, cred cu tărie că e cel mai devastator lucru care i se poate întâmpla unui părinte. Familia Hogea a găsit puterea de a transforma durerea lor, în speranță și șanse pentru alți oameni năpăstuiți. În preajma lor nu poți fi decât sfios, pentru că te încearcă sentimente intense de compasiune, de durere, dar și de admirație pentru modul în care au reușit să își ducă durerea cu decență. Mult prea multă decență.

Alexandru Hogea este victima sistemului incompetent condus de Raed Arafat. Avea doar 19 ani. Erau o familie fericită. Apoi… a urmat Colectiv. 7 ani. Nimic în plus despre decesele cauzate de infecțiile nosocomiale. Dosarul Colectiv I s-a închis. Dosarul Colectiv II, dosarul culpei medicale și a transferurilor în străinătate este în aer. Procuratura întârzie încă să dea o rezoluție. Parcă cineva așteaptă înadins ca uitarea să se aștearnă peste el. Nimic despre incompetența celor care au gestionat situația de urgență, post incendiu. Nu răspunde NIMENI.

Alexandru a ieșit pe picioarele lui din Colectiv: ”conștient, cooperant, orientat temporo-spațial și asupra propriei persoane, fără deficite motorii la nivelul membrelor superioare sau membrelor inferioare, în respirație spontană în aer atmosferic, stabil hemodinamic.” A suferit arsuri pe 30% din suprafața corporala (incluzând capul, spatele și membrele superioare) așa cum se arată în scrisoarea medicală a Clinicii AKH din Viena. Doar că, în România, părinților lui li s-a spus că suprafața afectată este de peste 60%. Bine, în România li s-au spus multe. Multe minciuni. Pentru că atunci când ești incapabil să gestionezi o situație de urgență de amploare, o dai în bâlbâială ca mai apoi să concluzionezi cu tupeu: “S-a greșit, și care-i problema?”, nu-i așa, domnule Arafat? Nu zice nimeni că altcineva ar fi făcut lucrurile mult mai bine, dar cu siguranță puțini au neobrăzarea dumneavoastră în fața unui părinte căruia i-a murit copilul.

În cazul lui Alexandru existau mai multe variante de transfer. Încă din data de 4 noiembrie 2015 Clinica AKH din Viena a acceptat să îl preia. Dar în data de 5 noiembrie cei de la Spitalul Universitar nu au permis transferul. Ulterior, părinții au aflat că DSU, prin Raed Arafat a anunțat că Alexandru va fi transportat la o Clinică din Belgia în data de 7 noiembrie. În data de 7 dimineața însă, echipa din Belgia a plecat, iar Alexandru a rămas în țară. Între timp, părinții lui Alex s-au urcat în avion și au plecat în Belgia unde și-au așteptat copilul să vină ca să îi poată fi alături. Deși intubat, suprafața relativ redusă a arsurilor de pe trupul lui, dădeau speranțe că Alexandru va supraviețui. Alexandru nu a mai ajuns în Belgia. Pentru că Departamentul pentru Situații de Urgență a lui Arafat a uitat să anunțe Spitalul și pe părinți că transferul în Belgia nu mai este de actualitate. O “mică” greșeală. Întrebat la un moment dat despre această situație, Arafat, iritat la culme, a dat “celebrul” răspuns plin de aroganță: “S-a greșit! S-a greșit! Și care-i problema?”.

Alexandru a ajuns în final tot la Viena, la AKH. Aici, surpriză: NOSOCOMIALE (de ex. acinetobacter baumannii 4 MRGN si pseudomonas aeruginosa 4 MRGN (4 MRGN = Gram - negative multi rezistente la 4 din cele 4 clase de antibiotice). Germenii au îngreunat enorm situația lui Alex. “Același spectru de microbi a fost găsit, de asemenea, în secrețiile bronșice. În plus, acinetobacter baumanii a fost detectat și în culturile de sânge ale pacientului. - se arată în scrisoarea medicală a clinicii. În ciuda tratamentului de care a beneficiat la Viena, starea lui s-a înrăutățit, evoluând spre insuficiență multiorganică și SEPSIS, decedând la data de 22 noiembrie 2015.

Pe certificatul medical de deces al lui Alexandru, apare ca și cauză a morții SEPSISUL. În același timp în scrisoarea medicală a Clinicii AKH se precizează: ÎN CONCORDANȚĂ CU DORINȚA AUTORITĂȚILOR ROMÂNE RELEVANTE, O AUTOPSIE NU A FOST REALIZATĂ ÎN VIENA - CU INTENȚIA CA ACEASTĂ PROCEDURĂ SĂ FIE EFECTUATĂ ÎN BUCUREȘTI!!!!!!

Carevasăzică încă din acele momente “autoritățile române relevante” erau preocupate să acopere urmele CRIMELOR UNUI SISTEM CORUPT ȘI INCAPABIL! Nici până în ziua de azi nu se știe cine au fost acele AUTORITĂȚI ROMÂNE RELEVANTE. Cine a dat ordinul, sau și-a asumat să ceară ca trupurile neînsuflețite ale victimelor de la Colectiv să nu fie autopsiate la spitalele din străinătate. Medicina Legală din România a autopsiat cu “succes” trupuri îmbălsămate, unele și de 2 săptămâni.

Facem un apel către întreaga clasă politică dar și către procurorii care anchetează acest caz, ca din respect pentru memoria celor decedați după Colectiv să afle, măcar după 7 ani, CINE SUNT ACESTE AUTORITĂȚI ROMÂNE RELEVANTE CARE ȘI-AU PERMIS SĂ CEARĂ MUȘAMALIZAREA PROBELOR ÎN DOSARUL COLECTIV II! Haideți, oameni buni, că nu poate fi atât de greu de aflat. În astfel de situații discuțiile de acest gen nu implică familiile victimelor ci instituțiile abilitate pentru cooperare internațională gen: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ, MINISTERU AFACERILOR EXTERNE - CONSULATUL ROMÂNIEI ÎN AUSTRIA.

Alexandru, putea fi copilul ORICĂRUI ROMÂN, Alexandru putea fi ORICARE DINTRE NOI. Pentru că, la ȘAPTE ANI DE LA COLECTIV, MARII ARȘI MOR ÎN CONTINUARE ÎN ROMÂNIA, IAR INFECȚIILE NOSOCOMIALE FAC RAVAGII ÎN SPITALELE ROMÂNEȘTI. ORICARE DIN NOI POATE FI URMĂTOAREA VICTIMĂ!

Autoritatile romane au oprit efectuarea autopsiilor in strainatate pentru decedatii de la Colectiv  Cine si de ce | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.