Liniștea de dinaintea furtunii

Vineri, 14 Octombrie 2022Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Linistea de dinaintea furtunii | imaginea 1 Pe mal, scafandrii se echipează în grabă, sub privirile celor din jur. Se concentrează pe ce au de făcut și încearcă să nu simtă tensiunea. Aud strigătele disperate ale oamenilor care au pe cineva drag în apele tulburi și se gândesc că vor căuta un bunic, părinte, soț, frate, fiu, nepot…

Urmează minute, ore și uneori chiar zile de căutări, printre curenți puternici, în ape cu diferențe de nivel ce au luat, într-o clipă de neatenție, viața unui om. Pe fundul apei e liniște. Acea liniște de dinaintea furtunii. Toți ochii sunt ațintiți asupra lor și fiecare intrare sau ieșire din apă înseamnă speranță pentru cei care îi urmăresc de la mal.

Nu au pământul sub picioare și nici cerul deasupra, dar oricât de grea ar fi misiunea, nu renunță niciodată. I-am privit de multe ori în misiuni, chiar prea multe anul acesta…Le-am urmărit fiecare mișcare, le-am simțit oboseala și am văzut sub ce presiune acționează.

Tiberiu, Valentin, George și Daniel sunt cei patru scafandri ai ISU Giurgiu. Au calități fizice și psihice deosebite, fără de care nu ar fi putut efectua scufundări. Empatia este însă cea care le dă puterea de a depăși orice obstacol.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.