Misiunea cățelușei Kara este aceea de a ajuta!

Sâmbătă, 08 Octombrie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Misiunea catelusei Kara este aceea de a ajuta | imaginea 1 De Ziua Mondială a Animalelor avem un prilej bun să recunoaștem că indiferent dacă vorbim despre o pisică, un câine, un hamster sau o broască țestoasă, aceste suflete reușesc întotdeauna să ne aducă zâmbetul pe buze, chiar și în cele mai nefavorabile zile.

Iar dacă ne gândim că unele dintre ele se pun în slujba noastră la propriu, nu ne rămâne decât să le fim recunoscători pe deplin. Kara are 6 ani și este un exemplu în acest sens. Ea are o misiune: aceea de a ajuta.

Anca, stăpâna ei, a învățat-o jocul “de-a v-ați ascunselea” cu oamenii, de când era doar un ghemotoc auriu. Zeci de ore de antrenament prin păduri, la care s-au adăugat misiuni și exerciții printre dărâmături, au transformat-o pe Kara într-un adevărat salvator. Năsucul ei nu dă greș niciodată!

După ce în urmă cu câțiva ani, Kara a participat la exercițiul „ForFirEx 2019”, desfășurat în mai multe zone montane din județele Hunedoara și Caraș-Severin, unde a trebuit să dovedească că poate găsi în scurt timp, persoane rătăcite la mare distanță, prin pădure, în anul 2020, cățelușa a fost pusă în fața unui eveniment tragic.

Atunci a fost alături de pompierii hunedoreni, contribuind cu maximă seriozitate și implicare la acțiunea de căutare a doi muncitori, prinși sub turnul de extracție prăbușit al Minei Livezeni.

Anul acesta, în luna iunie, strădania și devotamentul Karei au fost răsplătite cu locul 1 la secțiunea „Căutarea sub dărâmătură” din cadrul competiției internaționale „Cassovia Rescue Cup” desfășurată în Slovacia.

Anca și Kara sunt două voluntare care răspund “prezent” oricărei misiuni de căutare-salvare. De aceea, după cum vă imaginați, programul Karei este foarte încărcat și milităros, căci a salva vieți nu e lucru ușor…Dar asta nu înseamnă că nu are parte și de momente de relaxare, de joacă și de răsfăț.

Anca o iubește cum nu se poate exprima în cuvinte, nu se desparte de ea niciodată și îi organizează în fiecare an cele mai năstrușnice petreceri cu ocazia zilei de naștere. La mulți ani, Kara! La mulți ani tuturor animăluțelor care ne fac viața mai frumoasă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.