Pompierul Cosmin Hâncianu - arbitru al Cupei României la Scrimă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Pompierul Cosmin Hancianu   arbitru al Cupei Romaniei la Scrima | imaginea 1 În perioada 29 septembrie - 2 octombrie a.c., Iașul a fost gazda Cupei României la individual scrimă, cadeți și juniori, masculin și feminin. Istoria competiției a început cu anul 1920, unde la floretă masculin a devenit campion național Dinu Casian, iar la spadă masculin Alexandru Racoviță își adjudeca premiul cel mare.

Competiția a avut în acest an un arbitru de talie mondială: pompierul Cosmin Hâncianu.

Fostul sportiv al Clubului Steaua București, a câștigat locul 3 la Campionatul Mondial de Scrimă din Paris în anul 2008, locul 1 la Campionatul Mondial de Scrimă din Antalya în anul 2009, locul 2 la Campionatul European de Scrimă din Plovdiv, tot în 2009 și Locul 2 la Campionatul Mondial Militar de Scrimă - Rio de Janeiro din 2011.

Cosmin a început să practice scrimă când avea 10 ani, activând la clubul ieșean CSM, până la vârsta 20 de ani, când a fost transferat la CSA Steaua București, iar după 5 ani a devenit antrenor al lotului național al României. Pompierul de astăzi a fost atras de mic de săbii și de filmele cu capă și spadă. Pe timpul recreațiilor, rigla era mânuită la nivel de artă.

În 2012, un accident la tendonul lui Ahile i-a frânt ascensiunea olimpică. Însă a rămas aproape de sportul pe care l-a iubit. A devenit formator de noi talente. Mereu pozitiv, cu gândul la performanță, pompierul sportiv, fostul campion mondial Cosmin Hâncianu va fi mereu alături de tineri în a-și defini pașii cu „asalt” către podium.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.