„Ștafeta Veteranilor” cinstește eroii şi veteranii României

Miercuri, 19 Octombrie 2022Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Stafeta Veteranilor  cinsteste eroii si veteranii Romaniei | imaginea 1 „Ștafeta Veteranilor”, eveniment organizat cu ocazia Zilei Armatei Române, sărbătorită în fiecare an, în data de 25 octombrie, a plecat, vineri dimineață, 14 octombrie a.c. din Slatina spre Craiova. Salvatorii olteni au fost reprezentați de PIPIN Iulian și CĂLIN Ionuț-Tiberius, dar și de fostul lor coleg, CIOBANU Vasile.

„Ștafeta veteranilor” aduce laolaltă alergători, cicliști, cadre militare și voluntari, iar la finalul cursei, pe 25 octombrie, la Monumentul Ostaşului Român din Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial, ştafeta va prezenta onorul, într-un mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru ţară.

Toate cele trei trasee reunite la Carei, care însumează peste 3300 de kilometri, vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 şi cinstind eroii şi veteranii României care s-au jertfit.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.