Ajutoarele Moșului pentru 27 de copii

Vineri, 30 Decembrie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Ajutoarele Mosului pentru 27 de copii | imaginea 1 Pompierii militari și voluntarii I.S.U. Teleorman sunt mereu aproape de cetăţenii aflaţi în dificultate, atât pe timpul situaţiilor de urgenţă, cât şi în momentele de încercare ale vieţii lor, iar când la mijloc se află copiii, ajutorul este oferit imediat și necondiționat.

Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, s-a aflat de povestea a 20 de elevi, din familii aflate într-o situație materială precară, în localitățile Vitănești și Mârzănești, dar care, cu eforturi foarte mari, nu au renunțat la școală, unii dintre ei având chiar rezultate foarte bune la învățătură.

Ajutoarele Moşului au plecat imediat la drum, cu maşina încărcată cu produse tradiţionale, dulciuri, fructe, sucuri și produse alimentare, achiziţionate din contribuția benevolă a personalului ISU - Teleorman.

La Școala Gimnazială din Vitănești, zece copii i-au întâmpinat cu zâmbete, voie bună şi multă fericire, aşa cum numai ei ştiu să le ofere, din tot sufletul lor. Cu greu au reuşit să se despartă de ei, dar au făcut-o cu promisiunea să revină curând cu maşina de pompieri pentru a le îndeplini toate dorinţele.

Misiunea lor a continuat în localitatea Mârzănești, tot în cadrul unei unități de învățământ, pentru a răsplăti efortul altor zece copii de a veni la școală, cu toate că dificultățile materiale pe care trebuie să le înfrunte sunt de nedescris.

Aceleaşi zâmbete, aceleaşi feţe vesele, le-au umplut inima de fericire. Le-au povestit că merg la şcoală şi că îşi doresc să ajungă oameni mari, cu carte, să aibă meserii frumoase în diferite domenii de activitate. Cu regret, și-au luat la revedere şi de la ei, misiunea lor fiind una precisă, aşa cum numai Moş Crăciun ştia să o planifice.

Maşina Moşului a ajuns apoi în Alexandria, la o familie formată din cinci copii, dintre care două fetiţe drăgălaşe şi isteţe şi trei băieți frumoși și cuminți, de care are grijă bunica lor pentru a le asigura cele necesare.

Au rămas cu toţii uimiţi de isteţimea copiilor, care au rezultate foarte bune la învăţătură, una dintre fetițe fiind foarte mândră că are calificativul FB la toate materiile, iar carnetul ei de elev le-a dovedit că avea dreptate. BRAVO EI!

Darurile oferite de Moș Crăciun au ajuns și la o familie din localitatea Botoroaga, cu doi copii, de 2 și 5 ani, a căror locuință a rămas fără acoperiș din cauza unui incendiu care a avut loc acum două săptămâni. Bineînțeles că cei mici au fost foarte încântați și i-au mulțumit Moșului, căruia i-au transmis cele mai frumoase urări de sănătate și bucurii.

Pentru salvatorii teleormăneni, toți copiii sunt de NOTA ZECE şi le promit că nu îi vor uita niciodată și îi vor sprijini necondiționat în orice moment. Sunt convinşi că toate cadourile lor le-au descrețit pentru scurt timp frunţile şi, în această perioadă, vor simţi şi ei magia sărbătorilor de iarnă.

Cu speranţa că vom încerca cu toţii să fim mai buni şi mai atenţi la încercările altora, le urează tuturor „Crăciun fericit!”, iar celor mici o copilărie cât mai veselă!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.