Pompierii ieșeni salvează vieți donând sânge

Marți, 13 Decembrie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Pompierii ieseni salveaza vieti donand sange | imaginea 1 Obişnuiţi să salveze vieţi în situaţii de urgenţă, pompierii ieşeni au găsit încă o modalitate să-şi ajute semenii, prin donare de sânge, acțiune începută din data de 1 decembrie a.c., unde nevoia de sânge era necesară celor apropiați, atât de necesară șansei la viață.

Campania „Avem același sânge” este în Iași! Miercuri, 7 decembrie a.c., zeci de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al judeţului Iaşi, în semn de solidaritate față de semenii aflați în suferință, s-au alăturat Campaniei naționale de donare de sânge.

Aceasta este organizată de Digi 24, alături de Societatea Studenților Mediciniști Iași – SSMI, Centrul Medical Județean al MAI Iași și polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași, organizată în contextul ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, campanie derulată împreună cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

​La nivelul județului Iași, ACȚIUNEA CONTINUĂ și se realizează cu sprijinul Centrului Zonal de Transfuzii Sanguine Iași. De multe ori în viaţă, pompierii întâlnesc situaţii dificile, care necesită pentru a fi rezolvate, anumite calităţi din partea celor implicaţi: curaj, profesionalism, seriozitate, viteză de reacţie, spirit de echipă.

Alteori însă, sunt puşi în faţa unor cazuri când trebuie să dovedească doar umanitate, empatie, solidaritate faţă de oameni ce au nevoie disperată de ajutor.

Ceea ce pentru ei reprezintă doar un minim de efort, pentru cei aflaţi în suferinţă înseamnă totul, motivația profesională oferită de viețile salvate zi de zi reprezintând o ”medalie”. Este momentul să dovedească, și de această dată, solidaritate față de cei care sunt în suferință și au nevoie de ajutorul lor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.