Situații de urgență care își lasă amprenta asupra sufletului

Luni, 13 Februarie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Situatii de urgenta care isi lasa amprenta asupra sufletului | imaginea 1 Nu îi vedeți la intervenții, însă de la ei pleacă toate operațiunile de salvare a semenilor, a necuvântătoarelor sau a bunurilor materiale. Ionuț este unul dintre “pompierii de la 112” și dacă astăzi ați avut nevoie de ajutorul pompierilor hunedoreni, probabil el este cel care v-a răspuns apelului.

În fiecare tură de serviciu, care durează 12 ore, Ionuț preia telefonic zeci de situații de urgență care, vrând nevrând, își lasă amprenta și asupra sufletului său. “Suntem și noi oameni. Nu suntem roboți. Chiar dacă nu lăsăm să se vadă, suferința victimelor, tragediile ne marchează.

Stăm cu sufletul la gură în așteptarea informațiilor de la fața locului, după ce echipajele operative ajung acolo unde sunt solicitate. Și de cele mai multe ori, chiar și după ce ieșim din tură, ne gândim la cazurile pe care le-am avut.

Este greu să uiți ce stare îți transmite o persoană aflată în necaz, în pericol, o mamă disperată sau martorii unor accidente rutiere cu victime. Zilnic, fiecare apel are o doză de dramatism și asta te tulbură pentru mult timp…Adrenalina atinge în fiecare minut cote maxime.

Uneori nu am timp să-mi mănânc sandwich-ul ori să-mi sun soția, să întreb ce face Octavia, fetița mea de doi anișori. Dar totul se compensează. Atunci când o viață este salvată, simt că am contribuit și eu cu ceva. Iar bucuria aceea imensă a unei situații dramatice rezolvate cu brio, îmi dă impulsul de a mă mobiliza, cu toată atenția și înțelepciunea de care dispun pentru fiecare nouă provocare.”

Îți mulțumim, Ionuț, pentru că alături de colegii tăi, operatori STS, medici și asistenți, jandarmi, polițiști și salvamontiști, ne-ați dovedit de-a lungul timpului că ne putem baza pe voi la orice oră din zi și noapte! La mulți ani!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.