Solidaritatea nu are frontiere

Joi, 16 Februarie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Solidaritatea nu are frontiere | imaginea 1 Orice ajutor este binevenit, iar pompierii giurgiuveni sunt alături de semenii noștri care au fost afectați de cutremurul devastator din data de 06 februarie a.c. și, chiar dacă sunt departe, îi ajută așa cum pot.

90 de pompieri giurgiuveni au participat, în ultimele zile, la operațiunile de descărcare a autocamioanelor cu ajutoare și de încărcare a tuturor materialelor în trenuri. Din Gara București Vest, au plecat către Republica Turcia bunuri precum corturi, saltele sau paturi și, odată cu acestea, speranța că vor putea depăși acest eveniment tragic.

Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prin Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă “CFR Marfă” S.A., alte produse de cazarmament din stocurile “Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt)” ale RescEU vor ajunge în Republica Turcia.

Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că primul tren marfar, plecat în data de 11 februarie din București a ajuns în Republica Turcia.

*

Reamintim că Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acțiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacități de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfășurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Prin acest program, produsele pot fi puse la dispoziția țărilor care se confruntă cu situații de urgență de amploare și care în baza cererilor de asistență internațională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situații de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.