ISU Dâmbovița, gazdă pentru 200 de elevi dâmboviţeni

Luni, 13 Martie 2023Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

ISU Dambovita  gazda pentru 200 de elevi damboviteni | imaginea 1 În perioada 07-08 martie a.c., curtea I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA a fost gazdă pentru peste 200 de elevi dâmboviţeni, de la Școala ”Mihai Viteazul” și Liceul ”Voievodul Mircea” din Târgoviște, în cadrul programului “ŞCOALA ALTFEL”.

Cu acest prilej, elevii au putut vedea tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, primind informaţii despre misiunile pompierilor şi câteva sfaturi pentru prevenirea incendiilor, dar și despre modalitățile de accedere în profesia de pompier.

Dacă cei mai mici au fost foarte încântaţi să urce în “maşinile pompierilor” şi să probeze “pe viu” câteva accesorii din costumele de intervenţie ale pompierilor, cei mai mari, în afara autospecialelor de intervenţie, şi-au manifestat interesul faţă de autoscară, senzația oferită de rularea acesteia la înălțime fiind de-a dreptul înălțătoare.

Dorinţa cea mai mare, de a se poza cu casca de pompier, cu autospecialele de intervenţie şi nu în ultimul rând, cu pompierii le-a fost îndeplinită.

De asemenea, vizitatorii au primit diverse materiale informative (pliante, flyere, afișe) care conţin date despre activitatea pompierilor dâmboviţeni, măsuri preventive şi modul de acţiune în diferite situaţii de urgenţă, precum şi materiale informative din cadrul campaniilor naţionale de informare “Nu tremur la cutremur” şi “R.I.S.C.”.

Pentru pompieri a fost o încântare şi o bucurie să-i primească, să vadă că munca pe care o desfăşoară zi de zi, în folosul comunităţii, este admirată şi preţuită, iar în viitor, speră să fie înlocuiți cu succes, îmbrăţişând această nobilă meserie de pompier, devenind astfel o nouă generaţie de salvatori.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.