În vizită la pompierii giurgiuveni

Duminică, 19 Martie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

In vizita la pompierii giurgiuveni | imaginea 1 “Nu ne jucăm cu focul”, “nu umblăm la prize sau întrerupătoare”, “traversăm strada pe la trecerea de pietoni, după ce ne-am asigurat” și “cerem ajutorul unui adult atunci când ne aflăm într-o situație de urgență” - acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care copiii și le-au reamintit, marți, 14 martie a.c., alături de pompieri.

Atât cadrele didactice, cât și elevii și-au dorit să viziteze Detașamentele Giurgiu și Bolintin Deal, în cadrul Programului “Școala Altfel”, pentru a afla mai multe informații despre activitatea pompierilor, dar și sfaturi referitoare la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Copiii au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele de stingere a incendiilor, să urce în acestea și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative. La Giurgiu, autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime și cea a scafandrilor au fost adevărate puncte de atracție.

Copiii au demonstrat că nu au frică de înălțime, fiind captivați și de misiunile scafandrilor. Pe rând, aceștia au vizitat și atelierul de acordare a primului ajutor. Paramedicii SMURD le-a explicat acestora ce trebuie să facă dacă observă o persoană inconștientă căzută în stradă, exersând și manevrele de resuscitare.

La Bolintin Deal, copiii le-au prezentat pompierilor un frumos program artistic, iar apoi au vizitat detașamentul. Cei mai îndrăzneți dintre aceștia au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.