“Școala Altfel” alături de pompierii vrânceni

Duminică, 19 Martie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Scoala Altfel  alaturi de pompierii vranceni | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Anghel Saligny” al judeţului Vrancea sprijină programul “Şcoala Altfel”, derulat în această perioadă de Inspectoratul Şcolar Judeţean, ca partener al sistemului de învățământ în ceea ce privește activitatea de informare preventivă a elevilor și cadrelor didactice.

În cadrul acestui eveniment, peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Focșani au venit, marți, 14 martie a.c., la Detașamentul de Pompieri Focșani să cunoască îndeaproape ce înseamnă meseria de pompier.

Copiilor le-au fost prezentate autospecialele utilizate de salvatori, iar cei care au dorit, au putut încerca atât echipamentele de protecţie, cât şi tehnicile de stingere a incendiilor utilizând pistolul de refulare a apei.

Însoţiţi de cadrele didactice, elevii au fost foarte atenţi la explicaţiile pompierilor privind modul de utilizare a tehnicii aflate în dotare, au adresat întrebări şi au expus fapte din propria experienţă în acest domeniu.

Ca de obicei, atracția principală a fost Luna, membra echipajului canin, special antrenată pentru căutarea şi salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături. Precizia cu care a răspuns comenzilor instructorului a fost admirată de copii.

Prin aceste activităţi pompierii încearcă să ofere oportunitatea preșcolarilor, elevilor și tuturor copiilor de a afla detalii despre munca de salvator profesionist şi în același timp să-i pregătească pentru a avea un comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Înscrierile grupelor de elevi se pot efectua pe bază de cerere scrisă, adresată de către cadrele didactice interesate, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. Salvatorii îi aşteaptă cu drag pe toţi cei care vor să cunoască, o altfel de şcoală, alături de pompierii vrânceni!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.